Пісні Сергія Дзюби з Чернігова пішли в народ

Лауреат міжнародних конкурсів, народний ансамбль української пісні «Чарівниця» (художній керівник Борис Раденко) Палацу культури «Дарниця» (м. Київ) – відомий та популярний творчий колектив. Ці люди щиро люблять українські пісні і прекрасно популяризують їх в Україні та за кордоном.

Нині ансамбль взяв до свого репертуару і вже чудово записав на своєму концерті нову пісню Сергія Дзюби (слова) та Бориса Раденка (музика) «Не сумуй, калинонько!». Це справді народна пісня – напрочуд душевна, чуйна, красива, зворушлива та мелодійна, яка одразу ж викликає щирі емоції людей. Тому, без сумніву, у цієї пісні – велике майбутнє!

«Мені хотілося створити саме таку пісню, котра б звучала, як народна, – розповідає Сергій Дзюба. – Я ж виріс на народних українських піснях, а також на таких шедеврах, як «Червона рута», «Скрипка грає», «Реве та стогне Дніпр широкий». Наша сім’я щодня неквапливо вечеряла разом. Ми, батьки та діти, залюбки спілкувалися, а завершувалося все проникливим співом. Мій тато прекрасно співав із дитинства, він не здобув музичної освіти, однак брав участь у всіх районних концертах, а також не раз успішно виступав у Полтаві – був солістом хору та ансамблю, співав і сам – мав власний репертуар. А ми з сестрою Валентиною були солістами шкільного хору. Матуся теж любила народні пісні, із задоволенням нам підспівувала. Сусіди були в захопленні такою нашою родинною ідилією, адже вдома у нас завжди були любов, мир і злагода. Тому я й зараз із трепетом згадую наші спільні натхненні вечори! Відтоді я полюбив народні пісні, а коли й сам зайнявся пісенною творчістю, мріяв написати ось таку пісню, як «Не сумуй, калинонько!». Тож щиро дякую відомому композиторові Борису Раденку, який створив отаку чарівну музику, яка бере за душу».

А соліст ансамблю «Чарівниця» Петро Степанов прекрасно виконує тепер пісню Сергія Дзюби (слова) та Бориса Раденка (музика) «Батьку мій» з репертуару заслуженого артиста України Павла Мрежука, яка стала «Піснею року».

Взагалі ж, українські пісні Сергія Дзюби і Бориса Раденка співають уже по всій нашій державі та за кордоном, у багатьох країнах. Головне, ці щирі, проникливі пісні вже пішли в народ і дійсно полюбилися людям, із чим я й вітаю талановитих авторів!

Ганна Маджуга

Не сумуй, калинонько! 

Слова Сергія Дзюби

Музика Бориса Раденка

Калина зажурилася –

На явір похилилася,

Як мила, добра дівчина –

Не кохана, не вінчана.

 

Ти не сумуй, калинонько;

Ти не чекай, дівчинонько, –

В гаю – трава високая,

Твоїм не бути соколу!

 

З походу не вертається,

Бо з іншою кохається, –

Побрався з молодицею,

Такою ж білолицею…

 

І любо чоловікові –

В Полтаві чи Чернігові!

Ти знов не віриш, вірная,

До доленьки покірная.

 

Калина зажурилася –

На явір похилилася,

Як мила, добра дівчина –

Не кохана, не вінчана.     

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?