Пілотний проект «Укрпошти» викликав обурення в селах Чернігівщини

Пілотний проект «Укрпошти» по впровадженню пересувних поштових відділень замість стаціонарного відділення в селах, який запустили в Чернігівській області, викликав обурення місцевих жителів.

Як передає РБК-Україна з посиланням на джерело, люди похилого віку скаржаться, що тепер стали отримувати пенсії з запізненням. Не подобаються нововведення і любителям свіжої преси. Люди вважають, що передплачувати газети тепер неактуально, адже вони будуть приходити з запізненням.

«Почався бардак. Раніше я отримував пенсію вчасно, а тепер — із затримкою в шість днів. Раніше виписував п'ять газет, а тепер буду одну. Тому що після того, як не залишиться стаціонарної пошти, доставка буде під сумнівом, а платити невідомо за що немає бажання», — скаржиться пенсіонер Ростислав Маклюк із села Дубровне Чернігівської області.

Місцеві додають, що в селі ніхто не знає графіка роботи пересувної пошти.

«Я приїхав на пошту купити газету, а купити нічого, не привезли жодної газети. Ми що тут, в далекому селі, не люди?» — обурений інший пенсіонер з Дубровного.

Різні ЗМІ попереджають, що ця проблема може мати більш серйозні наслідки, ніж здається на перший погляд.

«В Україні ось-ось зникне аналогове ТБ, а в прикордонній Чернігівській області, яку частково покриває російський телесигнал з його пропагандою, як ніде важливо поширення українських газет», — кажуть вони.

Глава Спілки журналістів України Сергій Томіленко взагалі заявив, що такі дії несуть загрозу державній безпеці нашої країни.

«Зараз ми бачимо згубні зміни для інформаційного, газетного простору. Це призведе до скорочення читацької аудиторії і загрозу інформаційній безпеці країни», — вважає він.

У свою чергу в Чернігівській облдирекції «Укрпошти» обіцяють усунути всі недоліки.

Від редакції: А як же з безпекою? Адже якщо недобрим елементам будуть відомі маршрути проходження поштовиків і графіки приїзду, то можливі і різні наслідки, так як пошта може доставляти і гроші в села, і звідти теж. Ще одна ремарка. А якщо приїде пошта в село якраз тоді, коли дощ (злива) буде, то всі селяни, які прийшли, повинні саме в цей час стояти в черзі на дощу чи взимку на холоді?

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?