Пікети біля посольства ФРН — у костюмах хімзахисту

13 травня о 13:00 Громадський рух «Вільний Ідель-Урал», що об’єднує національні рухи народів Поволжя, пікетуватиме посольство ФРН (м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 25) із вимогою ініціювати міжнародний аудит російського нафтовидобування.

Наприкінці квітня цього року відразу декілька європейських країн заявили про призупинення транзиту російської нафти. Причина – невідповідність якості сировини, що постачається, стандартним показникам російської експортної суміші Urals. Як виявилося, мова йде про високий вміст у нафті хлорорганічних сполук, яких там не повинно бути взагалі. Для інтенсифікації нафтовидобутку Росія закачує в родовища шкідливу хлорорграніку, чим завдає непоправних збитків екологічній ситуації в нафтогазоносних районах, зокрема, у Поволжі (Ідель-Уралі).

Представники корінних народів Ідель-Уралу (башкир, удмуртів, татар, марі, чувашів, ерзі, мокші) висловлюють побоювання, що виявлення хлорорганічних сполук в російській нафті може свідчити про техногенну катастрофу на їхній батьківщині, масштаби якої намагається приховати російська влада.

Активісти «Вільного Ідель-Уралу» прийдуть до посольства Німеччини у костюмах хімічного захисту, аби привернути увагу до проблеми та передати свої письмові вимоги – ініціювати проведення незалежного міжнародного аудиту роботи російської «Транснефти», а також орієнтованих на експорт російських видобувних компаній, зокрема, «Роснефть», «Татнефть» і «Башнефть».

Сиресь Боляєнь

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?