Підвищувати обороноздатність без економічних реформ неможливо

Перебуваючи 5 лютого у прикордонному з Росією Семенівському районі, голова Чернігівської обласної ради Микола Зверєв зазначив, що паралельно з проведенням реформ у різних галузях народногосподарського комплексу, ми повинні дбати і про надійну обороноздатність краю та держави.

Перед очільниками районної виконавчої і представницької влад, керівниками місцевих територіальних громад, які зібралися цього дня в актовій залі райради, голова обласної ради окреслив основні аспекти з питань реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади, соціально- економічного розвитку та зміцнення обороноздатності області і держави.

Акцентуючи увагу на суспільно-політичній ситуації в країні, місцевих проблемах, керівник подякував жителям Семенівщини за те, що в «найприкордонішому» районі області зберігається мир і спокій. З цим пов'язаний і один із головних напрямів робочої поїздки – розгляд завдань підвищення рівня територіальної оборони та укріплення кордону області, а заодно і питання реформування місцевого самоврядування, децентралізації влади та адміністративно-територіальної реформи.

В галузі оборони — це, насамперед, рішення Міноборони щодо створення (у відповідь на ініціативи і вимоги очільника обласної представницької влади) в Чернігові штабу Північного оперативного командування, здійснення інженерних робіт з укріплення лінії кордону з Російською Федерацією тощо.

За повідомленням відділу інформаційного забезпечення Чернігівської обласної ради

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?