Підвищені тарифи на комунальні послуги – необґрунтовані!

Тарифи головнаДля отримання 24-ти чотирьох мільярдів доларів уряд вдався до значного підвищення комунальних та інших тарифів, хоча цього аж ніяк не треба було робити, − вважає голова Чернігівської обласної організації Всеукраїнського об`єднання «Батьківщина» Валерій Дубіль.

Політик  провів у Чернігові прес-конференцію на тему «На скільки завищені тарифи на «комуналку»?».  Під час заходу він продемонстрував місцевим ЗМІ наскільки підвищується тариф для населення і якою б могла бути ціна  газу для побутового виростання.  Адже газ є основою складовою у визначенні собівартості тарифу. 

Очільник «Батьківщини» погоджується з заявою народного депутата України Юлії Тимошенко щодо безпідставного підвищення тарифів на комунальні послуги.

«Переконаний, що за нинішньої ситуації можна встановити ринкові тарифи на житлово-комунальні послуги, які не завдадуть збитків державним компаніям і водночас будуть доступними для населення, — заявив Валерій Дубіль. – З тими тарифами, які встановлено з 1 квітня людям скоро не буде на що їсти купити, не кажучи вже про аптеку, відпочинок, одяг тощо».

Політик зауважив, що дослідити обґрунтованість підвищення тарифів на комунальні послуги має тимчасова слідча комісія, яку запропонувала створити та погоджується її очолити навіть склавши повноваження голови фракції  Юлія Тимошенко.

«Підвищення тарифу на газ для населення – це взагалі геноцид, він завищений через величезну корупційну складову у діяльності НАК «Нафтогаз», — зауважив Валерій Дубіль. – Населенню України цілком би могло вистачити газу власного видобутку, ціна якого в рази дешевша від російського».

«Батьківщинівець» пояснив, що в Україні видобувається 19,5 млрд кубічних метрів газу на рік. Для потреб населення, «Теплокоменерго» та бюджетних установ потрібно 21,5 млрд кубічних метрів. Тобто цю різницю можна би було компенсувати двома мільярдами кубічних метрів російського газу по ціні 248 доларів за тисячу кубів. «Додати іще тариф за транспортування до споживача і вийде ціна 1609,2 гривні. З урахуванням всіх складових, ринковий тариф з транспортування буде 2355,7 гривні, — пояснює Валерій Дубіль. — Наразі ж  населення має сплачувати за газ  7158 гривень за тисячу кубічних метрів».  Тобто у 3. 1 разів більше.

В «Батьківщині» переконані, що те, що сьогодні відбувається на ринку газу та на ринку електроенергії, свідчить про «спроби перекласти на мільйони українських громадян відповідальність за безглузду і абсолютно безконтрольну політику, коли фактично двом олігархам у країні потакає Уряд, який нічого не робить для того, щоб навести порядок в енергосекторі.

«Моїх колег обурює той факт, що процедура підвищення тарифів не була публічною та прозорою, людям ніхто нічого не пояснював та не обгрунтовува. Їх просто поставили перед фактом, — сказав Валерій Дубіль.

Політик зауважив, що саме тому фракція «Батьківщина» наполягатиме на ухваленні рішення про створення Тимчасової слідчої комісії щодо необґрунтованого завищення тарифів на комунальні послуги, зокрема, на газ та електроенергію, яка має покласти край цьому неподобству.

Світлана Сокол

Детально дивіться у відео (нижче — цікаві інфографічні показники):


тарифи слайд 2
Для збільшення інфографіки клацніть по картинці

Тарифи 3

Тарифи 4

Тарифи 5

Тарифи 6

Тарифи 7

Тарифи 8

Тарифи 9

Тарифи 10

Тарифи 11

тарифи 12

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?