Підшукували жінок для сексу в Арабських Еміратах

Завершено розслідування кримінального провадження стосовно жителів Чернігівщини, які обвинувачуються у торгівлі людьми.

Про це редакції повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом вербування 4 жінок з метою сексуальної експлуатації з використанням уразливого стану осіб, за попередньою змовою групою осіб, вчинене повторно за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми).

Завдяки скоординованим прокуратурою заходам правоохоронцями установлено, що протягом 2017—2018 років підозрювані, діючи із корисливим мотивом, здійснювали вербування жінок з метою їх сексуальної експлуатації на території Об’єднаних Арабських Еміратів.

Використовуючи матеріальну незабезпеченість осіб підозрювані підшукували на території м. Чернігова молодих жінок привабливої зовнішності та пропонували вигідні умови праці, високі заробітки, шляхом переконань схиляли останніх до зайняття проституцією на території ОАЕ.

Наразі досудове розслідування відносно двох місцевих жителів завершено, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Санкція ч. 2 ст. 149 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?