Підписали угоду партнерства між Україною та Францією

Підписання угоди про наміри створення багатостороннього партнерства між Україною та Францією приурочене 220-й річниці від дня народження Оноре де Бальзака.

У рамках візиту української делегації до м. Тур (Франція) з нагоди відзначення 220-ї річниці від дня народження Оноре де Бальзака 17 травня 2019 року відбулося укладання угоди про наміри створення багатостороннього партнерства між містом Тур, з французької сторони, та Житомирською областю, містами Київ і Бердичів, а також селищем Верхівня, з української сторони.

Ця визначна подія відбулася внаслідок багаточисельних обмінів та дискусійщодо проведення заходів, об’єднаних бальзаківською тематикою:фестивалю BalzacFestв Україні (м. Київ, м. Житомир, м. Бердичів, с. Верхівня) та програми святкування BalzacToursу Франції (м. Тур).  Ініціатором розвитку партнерства виступила Асоціація «Бальзак-Ганська» на чолі з паном Жаном Рошем. Саме ця асоціація започаткувала проект BalzacFest в Україні. Концепція фестивалю передбачає його щорічне проведення у майбутньому.

Серед перспективних напрямків запланованої співпраці слід зазначити:

— розвиток культури;

— популяризація культурної спадщини;

—   відновлення архітектурної спадщини;

— створення туристичного продукту;

— сприяння вивченню французької мови. 

21 вересня 2019р. відбудеться візит французької делегації з м. Тур до України. Гості візьмуть участь у кульмінаційномузаході фестивалю – Balzacweekend у садибі Ганських (с. Верхівня, Ружинський район), де свого часу зупинявся письменник під час своїх візитів до України.

На фото з ліва на право: Жак Шевченко – заступник мера м. Тур з питань охорони культурної спадщини, Крістоф Буше – мер м. Тур, Жан Рош – президент Асоціації Бальзак Ганська,Жером Тебальді – заступник мера м. Тур з питань міжнародних відносин,Олег Гаряга – голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, Володимир Петренко — сільський голова с. Верхівня, Житомирської області, Василь Мазур – міський голова м. Бердичів, Житомирська область, Тетяна Парфентієва — Начальник Управління культури та туризму Житомирської облдержадміністрації

На першому фото: Василь Мазур – міський голова м. Бердичів, Житомирська область, Жан Рош – президент Асоціації Бальзак Ганська, Тетяна Васильєва — координатор фестивалю BalzacFest в Україні, Жак Шевченко – заступник мера м. Тур з питань охорони культурної спадщини, Володимир Петренко — сільський голова с. Верхівня, Житомирської області, Тетяна Парфентієва — Начальник Управління культури та туризму Житомирської облдержадміністрації, Олег Гаряга – голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?