Під опікою Фонду знаходиться більше 12 млн осіб

Показник ефективності медичної реабілітації за кошти Фонду сягнув 83,4%, охоплення – 100%.

Відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів, що надається застрахованим особам безоплатно, за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, має показник ефективності 83,4% у лікуванні складних патологій. Охоплення послугою серед працевлаштованих сягає 100% потреби.

За словами голови правління Фонду соціального страхування України Володимира Саєнка, одним із головних чинників високих показників результативності відновного лікування є оперативність – пацієнти направляються до санаторно-курортних закладів зі стаціонару лікарні.

«Медична реабілітація спрямована не лише на закріплення результатів стаціонарного лікування, а на повноцінне його продовження, упередження ускладнень і первинної інвалідності. Із загальної кількості застрахованих осіб, які пройшли реабілітацію за кошти Фонду у першому півріччі 2018 року, 10 669 осіб, або 83,4% повністю відновили працездатність та приступили до роботи одразу після виписки із санаторію. Це люди, які перенесли інсульти, черепно-мозкові травми, операції на серці, легенях тощо», – зазначає Володимир Саєнко.

Тривалість відновного лікування за рахунок коштів ФССУ становить до 24 днів і фінансується Фондом 100-відсотково для кожної застрахованої особи, яка має медичні покази для його проходження.

У розрізі профілів реабілітаційного лікування, найвищий показник ефективності має медико-психологічна реабілітація учасників АТО – працездатність відновлено повністю у 100% пацієнтів. У застрахованих осіб, які отримали відновне лікування у підгострому періоді після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах, працездатність відновлено у 97,7% від загальної кількості. Ефективність реабілітації після оперативних втручань на органах зору – повне відновлення працездатності у 88,7% осіб.

Серед пролікованих застрахованих осіб за профілем м’язово-скелетної реабілітації (підгострий період після ортопедичних та травматологічних операцій, ревматологічні захворювання, підгострий період опіків) повне відновлення працездатності становило 82,7%. Показник ефективності за профілем кардіо-пульмонарної реабілітації (підгострий період інфаркту міокарда, стан після пролікованої нестабільної стенокардії, після операцій на серці; підгострий період після захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет) – 81,4%.

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування України нагадує, що пройти відновне лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм за кошти ФССУ має право кожна застрахована особа за наявності медичних показань – сьогодні під опікою Фонду більше 12 млн осіб, які мають офіційне працевлаштування, або є фізичними особами-підприємцями.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?