Під керівництвом прокуратури триває розслідування факту підкупу виборців

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівщини триває розслідування кримінального провадження за фактом  підкупу виборців. 

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Територіальним відділом поліції Ніжинського ВП ГУНП в області за заявою Носівського міського голови 11.12.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за фактом підкупу виборців (ч. 2 ст. 160 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні згідно з підслідністю, визначеною ст. 216 КПК України, здійснюється слідчим відділом Носівського відділу поліції.

З метою швидкого, повного та неупередженого проведення слідства, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення під процесуальним керівництвом групи прокурорів Ніжинської місцевої прокуратури забезпечено проведення першочергових (невідкладних) слідчих дій.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі місцевої прокуратури.

Водночас наголошуємо, що відповідно до вимог Закону України «Про прокуратуру» діяльність органів прокуратури ґрунтується на засадах законності, справедливості, неупередженості, об’єктивності та політичної нейтральності з метою здійснення встановлених Конституцією України функцій.

Згідно із законом органи прокуратури не уповноважені здійснювати нагляд та представництво інтересів держави у правовідносинах, пов’язаних із виборчим процесом.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?