Під егідою московської церкви у Чернігові 700 новобранців склали присягу

Подія з коментарем. У 8 навчальному Чернігівському центрі Державної спеціальної служби транспорту близько 700 новобранців склали Військову присягу на вірність українському народу.

16 червня у 8 навчальному Чернігівському центрі Державної спеціальної служби транспорту близько 700 новобранців склали Військову присягу на вірність українському народу.

У заході взяли участь та привітали молодих воїнів з урочистим складанням Військової присяги Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, Голова Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-лейтенант Микола Мальков, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, а також представники органів місцевої влади та самоврядування, батьки та рідні військовослужбовців, учасники АТО, духовенство  (московського патріархату. -Ред., читайте коментар) та містяни.

— Сьогодні у кожного з вас велика подія, ви вперше в житті присягаєте на вірність народові, країні, своїм родинам. Я пишаюся вашими батьками, тому що вони у важкий для держави час виховали патріотів країни, які мають бажання захищати рідну землю, свою Вітчизну, свою домівку. І тепер кожен із новобранців може впевнено сказати своїм батькам, своїй родині: «Я завжди зможу вас захистити», — сказав під час звернення до військовослужбовців та їх батьків, які прибули на урочистості, Міністр оборони України Степан Полторак.

Також Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак вручив відомчф нагороди, відзнаки та цінні подарунки 26-и військовослужбовцям — офіцерам та сержантам, які несуть службу у Центрі.

— Вже більше півроку, як Державна служба транспорту знаходиться у складі Міністерства оборони України. З першого дня, від початку бойових дій на сході України, військовослужбовці Державної служби транспорту знаходилися поруч із бійцями Збройних Сил України. Військовослужбовці Державної служби транспорту ремонтували мости, шляхопроводи, допомагали у розбудові опорних пунктів. І зараз вони взяли на себе відповідальність та беруть участь у будівництві об`єктів інфраструктури для життєдіяльності військ. І виконують це завдання відповідально і якісно, — підкреслив Степан Полторак. — Жоден із військовослужбовців строкової служби не буде задіяним у виконанні завдань на сході України, вони будуть проходити навчання в учбових центрах.

Після завершення урочистості духовий оркестр навчального центру під керівництвом військового диригента полковника Миколи Смаля подарував усім присутнім чудовий концерт.

Олександр Парій. Фото автора

В контескті. Коментар редакції

Про те, як Голова Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-лейтенант Микола Мальков впроваджує у «своїх» підрозділах ідеї московщини, ми вже неодноразово писали.

На жаль, і це факт – у наш час Московська церква є дієвим інструментом політично-стратегічної боротьби в інтересах далекосяжних устремлінь Російської Федерації.

Якщо священики Київського патріархату моляться за Україну, наших бійців та військовослужбовців, які захищають рідну Вітчизну від московсько-російського загарбника, священнослужителі Московської церкви (дивно, що вона називає себе чомусь Українською, а не Московською, якою є насправді), у своїх проповідях щонайменше закликають українських вояків «не воювати», «припинити братовбивчу війну» тощо…У присутності цих священиків прихожани проклинають українську державу взагалі і самого Президента (підтвердженням цього є відеоматеріали, які здійснені під час відспівування полеглих проти московитів та їх наймитів українських бійців).  І ніколи й ніхто не чув, щоб «московські» священики бодай інколи зверталися б до верховників імперської Росії припинити агресію проти України.  Навпаки, у минулорічному своєму виступі перед військовослужбовцями 8-го навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту у присутності керівництва частини та голови Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-лейтенанта Миколи Малькова митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій (він і сьогодні ось на трибуні стоїть під захистом Малькова) чітко, по-церковному, вкотре «розставив акценти» – хто є друг Україні, а хто ворог. У своїй промові він навів кілька прикладів про події кількарічної давнини (теж є відео), недвозначно даючи зрозуміти особовому складу військової частини, що ворогами України залишаються німці та американці, а не Росія, яка розв’язала на теренах нашої держави війну і якій служить Московська церква під «українською» ширмою.  До речі, генерал Мальков теж у своєму виступі підкреслив, що греко-католицька церква, наприклад, та інші є «не нашими», а «наша церква» – це Московського патріархату!

Останнім часом досить активно служителі московської церкви розповсюджують інформацію про те, що ось «скоро путін і Москва заволодіють Україною, тож боротися проти Росії — марна справа, треба здаватися». Такі пасажі йдуть саме від тих, хто так чи інакше працює (служить) в чернігівських установах церкви московського патріархату. А такі заходи, коли представники московщини (релігійної) приймають у них участь, показує, що ми дійсно не пориваємо з Москвою. Тим більше, якщо такі тези вилітають з вуст самих «українських» генералів. Все це дуже прикро і навіть незрозуміло з точки зору нормальної логіки й державницької позиції. Ну, зрозуміло, у такого генерала, як Мальков, коли я подивився, що і як він робить на минулорічних заходах, відсутня абсолютно  проукраїнська позиція, але ж для чого тоді Міністр оборони? Чи він тільки поставлений для проведення ось таких церемоніально-загальних заходів? І взагалі, у мене склалося таке враження, що наш Міністр оборонного відомства побоюється генерал-лейтенанта Малькова. Є чого?

Сергій Вітер, оглядач sknews.net

Довідка:

Держспецтрансслужбу на виконання вимог Закону України від 5 грудня 2017 року «Про Державну спеціальну службу транспорту» перепідпорядковано від Міністерства інфраструктури України в систему Міністерства оборони України.

Навчальний центр Держспецтрансслужби готує фахівців за 37-ма спеціальностями (14 мають державну ліцензію): командири відділень, сапери, водолази, санітарні інструктори, кранівники, механіки, кухарі та інші.

Військовослужбовці центру виконують завдання за призначенням у складі Обє’днаних сил на сході країни.

Начальник 8 Чернігівського навчального центру полковник Степан Гута.

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “Під егідою московської церкви у Чернігові 700 новобранців склали присягу”

  1. Павло Остапчук

    А де ж СБУ, що не відслідковує такі виступи? ? У нормальній країні вже давно б такого генерала як мальков, звільнили б геть, якщо він і справді насаджує ідеї московщини, та ще й в армії...

Не бажаєте прокоментувати?