Перша парафія на Чернігівщині відокремилася від московщини

15 січня на сході села Оленівка Борзнянського району Чернігівської області громада прийняла історичне рішення.

Релігійна громада Свято-Вознесенської парафії Української Православної Церкви (Московського патріархату) села Оленівка Борзнянського району стала першою громадою області, яка вирішила приєднатися до Православної Церкви України.

Про це повідомила ГО «С14» на своїй сторінці у facebook.

Московського попа на зборах не було. Наразі громада заявила про категоричну готовність бути в лоні української церкви.

Як зазначають активісти, ситуація на Борзнянщині складна тим, що там немає жодного українського священника. Окрім Оленівки щонайменше ще 5 парафій готові перейти під юрисдикцію ПЦУ, деякі зі священниками.

Активісти публічно звернулися до єпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія негайно відреагувати на ситуацію і забезпечити Борзнянщину священниками. У свою чергу разом із побратимами «С14» заявила про гарантії безпеки під час перехожу з цекрви московщини до автокефальної Української церкви.

Між тим, Владика Євстратій Зоря оперативно написав у Фейсбуці: «Благочинний Чернігівської області о. Сергій знає ситуацію, священик нашої Церкви з Борзни також (тож не слід стверджувати, що «немає жодного»). Перш ніж робити заклики через Фейсбук — краще більш докладно довідатися про обставини» .

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?