Перемога чернігівців над свавіллям чиновників та перевізників! Відео

S1180470

6 травня 2015 року перед Деснянським районним судом м.Чернігова зібралися мешканці міста: ці, кому доводиться користуватися маршрутками в якості пасажирів, і перевізники.

Зрозуміло, що кожна з цих сторін намагалася перекричати одна одну і довести до опонента свою правоту.  Аргументи так і сипалися, наче стріли в обидва боки. Одні намагалися довести, що підвищення тарифу на проїзд у міському транспорті до 3 гривень 50 копійок є необґрунтованим, інші ж, навпаки, стверджували, що вартість квитка по 2,50, як було до цього часу – є знищенням взагалі такої галузі у місті, як пасажирські перевезення.

А тим часом у приміщенні суду за позовом партії «Демократичний альянс» відбувалося судове засідання розгляду справи по суті щодо визнання незаконним рішення виконкому міської ради з питань підвищення проїзду на громадський транспорт  у Чернігові.

Судовий розгляд затягнувся аж на дві години. Тут теж, як і на вулиці, було «гаряче», бо кожна сторона наводила свої резони.

Юрист від органів влади, а відтак і від перевізників, намагався довести в суді, що партія «Демальянс» взагалі не мала права подавати позов до суду, але суддя, уважно вислухавши відповідні доводи, відхилила такі клопотання.

Представник партії «Демократичний альянс» Ігор Андрійченко навів переконливі докази того, що рішення виконкому Чернігівської міської ради щодо підвищення вартості пасажирських перевезень було прийнято у спосіб, що суперечить чинному законодавству. Тобто, не було проведено громадського обговорення цього питання, а про проведення позачергового засідання міськвиконкому, на якому потім було прийнято рішення всупереч інтересам громади міста, взагалі нікого не попередили. Це засідання увійшло в історію міста, як таке, на якому члени міськвиконкому зібралися «таємно» і в такий же спосіб прийняли «таємне» рішення.

З огляду на це та зважаючи на інші обставини, суддя задовольнила позов «Демократичного альянсу». Тож, як слід сподіватися, через 10 днів чернігівці знову їздитимуть за старими тарифами, тобто по 2 гривні 50 копійок.

Щоправда, слід зважати й на те, що міська влада та перевізники вдаватимуться й до апеляційних кроків, аби все ж таки можна буде домогтися, щоб діяв новий тариф вже за більш прийнятною для них гривневою вартістю.

Як зазначив голова Чернігівської обласної організації партії «Демократичний альянс» Ігор Андрійченко, перемога в суді – це є перший крок до  зрушень в транспортній системі Чернігова: прозорі тарифи, якісне обслуговування, пріоритет комунальному електротранспорту та дотримання реального балансу інтересів між суб’єктами господарювання та правами пасажирів. Перегляду підходів потребують не лише транспортна система, а й управління всім містом.

− Тому представники «ДемАльянсу» продовжують працювати далі в цьому напрямку і створювати разом з активними мешканцями Чернігова гідні умови пасажирських перевезень, − прокоментував Ігор Андрійченко. – З цією метою ми будемо всіляко сприяти місцевій владі, аби вона теж активно працювала у цьому напрямку.

Сергій ВІТЕР

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “Перемога чернігівців над свавіллям чиновників та перевізників! Відео”

  1. Наталя

    Думаю, что нельзя допускать ни повышения платы за проезд, ни повышения за коммунальные услуги, мы люди уже не можем всего этоо вынести: миллиардеры за счет чего богатеют в нищей стране? Позор!

Не бажаєте прокоментувати?