Передано список кандидатів у Громадську раду міжнародних експертів

Вища кваліфікаційна комісія суддів України звернулася до ЄС та ще 14 міжнародних організацій з проханням висунути пропозиції щодо кандидатур членів Громадської ради міжнародних експертів, яка братиме участь у процесі відбору суддів до Вищого антикорупційного суду.

За посередництва ЄС, міжнародними організаціями було складено список досвідчених міжнародних експертів, кандидатури яких відповідають вимогам українського законодавства. У п’ятницю 14 вересня список кандидатів був переданий до Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Відповідно до Закону України «Про Вищий антикорупційний суд», завдання Громадської ради міжнародних експертів полягає в допомозі Вищій кваліфікаційній комісії суддів у процесі оцінювання доброчесності, професійних знань та практичних навичок кандидатів. Останнє слово у відборі суддів належатиме українській владі. Крім того, міжнародні донори, включно з ЄС, нададуть технічну допомогу членам Громадської ради міжнародних експертів для виконання ними своїх функцій.

Ми очікуємо прозорого процесу відбору, що належним чином враховуватиме якості та досягнення кандидатів, а також забезпечення належної ролі Громадської ради міжнародних експертів, передбаченої її мандатом, в цьому процесі. Зокрема, міжнародні експерти повинні мати повний доступ до документів кандидатів та чітко визначену процедуру взаємодії з Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?