Пальне по смарт-картках і талонах: що треба знати платникам податку

Реалізація смарт-карток або талонів на пальне: коли необхідно реєструватися платником акцизного податку.

Відповідне роз`яснення ми отримали в секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області.

У разі якщо суб’єкт господарювання здійснює операції лише з талонами та/або смарт-картками на пальне без реалізації пального в розумінні абз. 2 п.п. 14.1.212 ст. 14 ПКУ, при цьому договором передбачено постачання карток (талонів) як торговельної послуги на отримання палива, то за такими операціями суб’єкт господарювання не повинен реєструватись платником акцизного податку як особа, що реалізує пальне, та складати акцизні накладні.

Однак якщо за даними первинних документів суб’єкт господарювання здійснює операції з отримання від постачальників та реалізацію покупцям палива за допомогою талонів та/або смарт-карток на пальне, які отримуються та/або надаються як доповнення до видаткових накладних на паливо, такий суб’єкт господарювання є платником акцизного податку як особа, що реалізує пальне, та у такого суб’єкта виникає обов’язок щодо складання акцизної накладної за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД реалізованого пального та її реєстрації в ЄРАН.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?