Отримати гроші учаснику бойових дій допомогли юристи

Юридична практика. Учаснику бойових дій виплачено грошове забезпечення при звільненні.

Чернігівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги для здійснення представництва інтересів громадянина у суді адвокату Вадиму Акуленку (на фото) було видано доручення від 7 липня 2017 року № 1-402/17.

Відновлення порушених прав потребував учасник бойових дій, якому було виплачено грошове забезпечення при звільненні не в повному обсязі.

В червні 2017 року клієнт, під час проходження звірки документів в військовому комісаріаті, випадково дізнався від фахівців військомату, що при звільненні йому було виплачено грошове забезпечення не в повному обсязі. Зокрема, з невідомих причин з розрахунку при звільненні з нього було утримано кошти в сумі 1984,00 грн. Крім того, ні в березні 2016 року, ні в квітні 2016 року клієнт не отримував грошове забезпечення за березень 2016 року.

Вважаючи такі дії посадових осіб військової частини протиправними та такими, що прямо порушують права учасника бойових дій, адвокат в інтересах клієнта звернувся до суду з адміністративним позовом.

Порядок виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України визначений наказом Міністерства України від 11 червня 2008 року №260 “Про затвердження Інструкції про порядок виплати грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та деяким іншим особам”, постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2010 року №889 “Питання грошового забезпечення окремих категорій військовослужбовців Збройних Сил, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Служби зовнішньої розвідки та осіб начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій”. Судом встановлено, що починаючи з 01 січня 2016 року, згідно вимог вищевказаних нормативних актів, нарахування та виплата грошового забезпечення військовослужбовцям “Питання грошового забезпечення окремих категорій військовослужбовців Збройних Сил України проходять в поточному місяці за минулий з виплатою основних та додаткових видів грошового забезпечення.

22 серпня 2017 року Чернігівський окружний адміністративний суд постановив адміністративний позов задовольнити. Визнати протиправною бездіяльність посадових осіб військової частини щодо виплати не в повному обсязі грошової допомоги при звільненні та грошового забезпечення за березень 2016 року. Стягнути з військової частини на користь позивача: недоплачену грошову допомогу при звільненні в сумі 1984,00 грн та грошове забезпечення за березень 2016 року в сумі 7988,46 грн.

Олена Приходько,

начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?