Остерська міська рада відібрала житло у дитини!

ЖитлоПісля смерті діда дівчинки, яка знаходиться в інтернаті, депутати Остерської міськради, що на Козелеччині, відібрали у неї житло. Прокуратура взялась захищати житлові та майнові права учениці школи-інтернату, яку незаконно позбавили спадщини. 

Прокуратурою Козелецького району пред’явлено до суду позов для захисту житлових прав малолітньої вихованки школи-інтернату. Прокурор добивається скасування державної реєстрації на будинок у м. Остер, який належав померлому діду цієї неповнолітньої, але після його смерті внесений до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно як комунальна власність Остерської міської ради.

Установлено, що після смерті власника будинку там був зареєстрований і фактично проживав батько цієї неповнолітньої, який фактично прийняв спадщину після свого батька, але юридичних прав не оформив.

Після смерті цього чоловіка у 2013 році місцевий суд за заявою Остерської міської ради визнав спадщину відумерлою. Речове право на нерухоме майно було зареєстроване як комунальна власність Остерської міської ради. Тоді ж одному з жителів міста було видано ордер на право зайняття цього будинку.

У зв’язку з допущеним порушенням житлових і майнових прав вихованки школи-інтернату у справу втрутилась прокуратура, яка добилася в апеляційному порядку скасування попереднього судового рішення. Також за позовом прокурора району в інтересах малолітньої Козелецький районний суд скасував ордер, виданий на спірне жиле приміщення.

Тепер прокуратурою району пред’явлено позов про скасування державної реєстрації  — для того, аби в подальшому звернутись до державної нотаріальної контори і зареєструвати за дитиною право власності на спадкове майно.

Довідково:

З початку 2015 року прокурорами на захист прав дітей по області пред’явлено 20 позовів на загальну суму 270 тис грн, — насамперед, в інтересах дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. На даний час судами вже розглянуто та задоволено 5 з них на загальну суму 16 тис грн.

Наталія ЧУСЬ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?