«Особливий нерв» звучав у Чернігові

Концерт для віолончелі з оркестром мі мінор, Ор.85 Едварда Елгара — твір, який входить до репертуару провідних віолончелістів світу. Його грали Жаклін дю Пре, Мстислав Ростропович, П’єр Фурньє, Лінн Харрел...

На думку художнього керівника та головного диригента Академічного симфонічного оркестру “Філармонія”, заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача, цей концерт входить до п’ятірки найкращих концертів, написаних для віолончелі з оркестром: він не може залишити байдужими слухачів завдяки чудовій ліриці.

Цей видатний твір, якому, на думку критиків, “притаманний особливий нерв”, прозвучав на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм 16 лютого 2019 року у виконанні Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” під диригуванням Міцунобу Такая (вже 17 років він другий диригент оркестру). Солістка — відома японська віолончелістка Юїко Араї.

Її називають однією з найвидатніших молодих віолончелісток Японії. Граючи на цьому інструменті з шести років, Юїко Араї відточувала виконавську майстерність у Idyllwild Arts Academy у Сполучених Штатах Америки, у німецькій Hochshule fur musik und theater, є переможцем і лауреатом таких конкурсів, зокрема, як Kanazawa Young Artists Concert Audition, Toryumon Young Artists Competition, Hiroyuki Iwaki Music Award, Johannes Brahms International Music Competition. Популярності їй додала участь у класичному The Gracieux Trio.

У другому відділенні музиканти представили увазі глядачів знамениту Симфонію №9 мі мінор “З Нового світу”, Ор.95 Антоніна Дворжака, написану композитором під впливом індіанської і афроамериканської музики.

17 лютого Концерт для віолончелі з оркестром Елгара і Симфонія №9 “З Нового світу” Дворжака у виконанні оркестру “Філармонія” прозвучать на сцені Національної філармонії України.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?