Ось як працюють ніжинські лісівники

2018 рік державне підприємство «Ніжинське лісове господарство» розпочинає без боргів та з прибутками.

Про це повідомили в Ніжинському лісовому господарстві.

Минулий, 2017-й рік був вдалим для ніжинських лісівників. На підприємстві виготовили продукції на загальну суму майже 100 мільйонів гривень. У порівнянні з минулим роком, показники виробництва зросли на 22%. Незважаючи на складну економічну ситуацію в державі, господарство демонструє стабільну динаміку промислового росту.

Ніжинське лісове господарство – одне з небагатьох в області, що спеціалізується на глибокій переробці заготовленої деревини. Наприклад, у Мрині виготовляють дубовий паркет та заготовки для нього. Продукцію Мринського паркетного цеху високо цінують в Італії, Угорщині, Македонії, Польщі, Естонії, Сербії, Сінгапурі, Китаї. В цеху переробки деревини працює 40 спеціалістів. Всі вони мають достойні заробітні плати та повний соціальний пакет.

За словами директора ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрія Болоховця (на першому фото), підприємство має  в рази вищу середню заробітну плату працівників ніж в  регіоні.

Експорт – важлива складова у економіці господарства. «Цього року підприємство експортувало власної продукції на загальну суму 12,9 мільйонів гривень, — уточнює директор Ніжинського лісового господарства.

Сьогодні лісгоспу доводиться працювати у непростих економічних умовах. Вже з перших днів нового року суттєво підвищились ціни на енергоносії -10%, паливно-мастильні матеріали -  16%, особливо потрібно відмітити зростання податку за використання лісових ресурсів — 16,8 %. Сплата цього податку  на 55 % спрямована до бюджетів сільських рад , що на сьогоднішній день є  значною підтримкою для села.

На жаль зростання ціноутворюючих факторів впливає на вартість продукції та економіку лісового господарства в цілому. Разом з тим, у таких нелегких умовах, Ніжинське лісове господарство залишається одним із найбільших бюджетоутворюючих підприємств регіону. Так, у 2017 році загалом сплачено податків до бюджетів усіх рівнів на суму 35 мільйонів 525 тисяч гривень. Чи варто нагадувати, що вчасно сплачені податки – це гарантія стабільності в регіоні та в країні в цілому?

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?