Ось так відреагували у Чернігові на закриття трьох телеканалів?

Блокування трьох національних телеканалів з орбіти проросійського політика Віктора Медведчука не залишилось поза увагою чернігівської медіа – спільноти, громадського та політичного середовища.

Місцеві кабельні оператори оперативно виконали рішення РНБО та відключили телеканали «112 Україна», NewsOne та Zik . А в обласній державній адміністрації заявили, що «контроль за інформаційною безпекою Чернігівської області буде посилено».

Загалом жителі Чернігівщини не надто перейнялися відключенням «медведчуківських» телеканалів. Після блокування трьох телеканалів, до Чернігівської обласної адміністрації не надходило скарг про відсутність мовлення, і не більше десяти звернень з цього приводу надійшло до представника Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Чернігівській області, повідомила в коментарі ІМІ регіональна представниця Нацради Ірина Сенченко.

Оскільки Чернігівщина область прикордонна з Російською Федерацією та Республікою Білорусь, і питання інформаційної безпеки тут сприймаються органами влади більш гостро, в Чернігівській ОДА поспішили видати заяву, що гарантуватимуть виконання рішення РНБО.

«У зв’язку з можливим негативним резонансом з боку певних політичних сил, хочу відповідально заявити. Забезпечення інформаційної безпеки Чернігівської області, яка є прикордонню з державою агресором є одним з пріоритетів моєї діяльності на посаді керівника ОДА. Я докладу максимум зусиль для недопущення будь-яких проявів інформаційної агресії щодо області та держави Україна. Санкції проти ряду телеканалів — це не про свободу слова. Її ніхто у нашій державі жодним чином не обмежує. Це про збереження національних інтересів та забезпечення інформаційної безпеки у період війни», — заявила голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко.

Однак реакція чернігівських «певних політичних сил», на які натякала голова обласної адміністрації, обмежилася лише постами в фейсбук.

Депутат міської ради Чернігова від ОПЗЖ, що водночас працює юристом комунального підприємства «Водоканал» — Павло Вовк, написав гнівний пост про «середньовічні методи» розправи.

 

Відзначився знову і одіозний нардеп з Чернігова Антон Поляков, який зробив репост в своєму телеграм каналі публікації Олени Лукаш із фото «Лебединого озера».

 

Водночас жодних публічних акцій на підтримку працівників заблокованих телеканалів в Чернігові не відбулося.

А голова Чернігівської спілки журналістів Олександр Назаренко став одним із одинадцяти представників регіональних організацій, хто підписав заяву проти позиції голови НСЖУ Сергія Томіленка, який публічно став на захист заблокованих проросійських телеканалів.

Павло Пущенко, регіональний координатор ГО «Інститут масової інформації в Чернігівській області»

«Матеріал підготовлено в межах проекту „Мережа медіаспостерігачів“, який виконує ІМІ за підтримки Freedom House»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?