Ось хто вирішує які дерева висаджувати у Чернігові

Восени в Чернігові висаджують сумахи та липи. Цікаво, а хто взагалі вирішує, які дерева варто висаджувати в місті?

Про це розповідає фахівець — головний інженер комунального підприємства «Зеленбуд» Чернігівської міської ради Василь Кошельник.

Василь Кошельник

Пряма мова:

— Є певні розробки фахівців нашого Чернігівського педуніверситету. Вони запропонували свою концепцію. Є дерева-аборигени, дерева-екзоти, декоративні дерева. Аборигени більше акліматизовані для місцевих умов. Зокрема, це акація. Можете переконатися, як добре вона прижилася й гарно виглядає в сквері біля драмтеатру.

Такі рішення не приймаються однією людиною. Радимося з фахівцями управління ЖКГ, залучаємо відділ містобудування та архітектури. Плануємо висаджувати дерева, в першу чергу, там, де вже йдуть ремонтні роботи. Ми насправді прагнемо, аби наше місто було зеленішим і привабливішим.

Зокрема, саме в ці дні висаджуємо дерева по вул. Молодчого від Шевченка до Берегової. Це сумахи. Жителі пятиповерхівки просили, щоб це були не високі дерева, аби не затіняли вікна. А ми враховуємо ці побажання. Загалом висадимо 46 сумах.

По вул. Олега Міхнюка від Красного мосту в сторону ресторана «Колиби» висадили липи — 18 штук, які вирощені в нашому підсобному господарстві. 22 дерева посадимо на вул. Любомира Боднарука, де триває капітальний ремонт дороги.

На вулиці Береговій від 1-ї Кордівської до перехрестя з вул.Олега Міхнюка теж посаджені нові рослини. Їх загальна кількість -176.

Ще одна проблема: аби їх не знищували. Дуже багато таких випадків. І машини заїжджають на зелені зони, і люди щось ламають.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?