Одеський суддя, який стріляв у поліцейських, буде під вартою без застави

21 квітня 2016 р. Апеляційний суд м. Києва після розгляду апеляційної скарги з боку захисту залишив без змін рішення про обрання запобіжного заходу для одеського судді О.Бурана у вигляді тримання під вартою до 28 травня. Ухвала Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Про це повідомили нашому виданню у прес-центрі НАБУ.

Нагадуємо, що 1 квітня Солом’янський районний суд м. Києва задовольнив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України, погоджене Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи застави для судді Малиновського районного суду м. Одеси О.М.Бурана.

Суддю було викрито на отриманні неправомірної вигоди (хабара) у розмірі 500 тисяч гривень. 29 березня під час проведення обшуку у його приватному будинку суддя чинив опір працівникам НАБУ і, застосувавши вогнепальну зброю, покинув місце проведення слідчих дій, користуючись суддівською недоторканістю. О.М.Буран був затриманий працівниками Бюро 31 березня у будівлі Парламенту одразу після того як Верховна Рада України надала згоду на його затримання та арешт.

«Рішення Апеляційного суду – ще раз підтверджує, що під час проведення слідчих дій працівники НАБУ діяли виключно в рамках закону. Відсутність процесуальних порушень під час досудового розслідування дозволила нам домогтися ефективного запобіжного заходу, який унеможливлює  втечу підозрюваного», — наголосив директор Бюро А. Ситник.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?