Очільник Чернігова закликав поліцію не виконувати тупо вказівок

Чернігівський міський голова закликав поліцію не вдаватися до виконання «тупих» розпоряджень і вказівок щодо карантинних обмежень, пов`язаних із COVID-19.

З такою пропозицією до «силовиків» та інших контролюючих органів звернувся Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час сесії міськради 28 квітня.

Очільник міста закликав правоохоронні органи та інші контролюючі відомства з розумінням поставитися до ситуації, яка склалася. Він наголосив, що повне блокування діяльності бізнесу — це не тільки припинення надходження до б`юджетів усіх рівнів, а й посилення соціальної напруги в суспільстві.

— Влада «на верху» повинна зрозуміти, що якщо ми тут сьогодні не погасимо невдоволення громадян, то вже завтра вони відбудуться перед Банковою у столиці, — підкреслив Владислав Атрошенко. — Ми повинні зняти напругу зараз, а не чекати, пока вона перейде  у значно більшу фазу протестних заходів.

Міський голова попросив керівництво поліції області у своїй діяльності керуватися здоровим глуздом, а не тільки «сліпо» виконувати вказівки та розпорядження.

— Я звертаюся до Нідзельського (Володимир Нідзельський —начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області) підходити до ситуації з холодною головою, враховуючи усі ризики, які  вже виникають у зв`язку з забороною роботи бізнесу, не гарячкувати зі штрафами—акцентував увагу Владислав Атрошенко. 

Він висловив побажання, аби поліція та представники інших контролюючих структур утримувалися від непродуманих дій, зокрема, що стосується складання«штампованих» протоколів щодо роботи малого та середнього бізнесу.

Водночас, міський голова звернувся і до представників малого та середнього бізнесу, аби вони теж з розумінням поставилися до ситуації, щоби потім міську владу не обвинуватили у невиконанні «карантинних» рішень Уряду.

— Я відповідально ставлюся до проблем, які виникли, — зазначив Атрошенко, — і ні з ким не збираюся загравати, але наголошую, що ми не впливаємо на контролюючу комісію і правоохоронні органи, які відслідковують дотримання вимог Кабміну... Але скажу, що справжній керівник не той, який тупо виконує всі вказівки, а той, який вчасно може їх зупинити.

Чернігівська міська рада на своїй сесії прийняла відповідне звернення до Уряду, в якому просять центральну владу мінімізувати ризики, які створені карантинними обмеженнями у сфері малого та середнього бізнесу.

Сергій Вітер, спеціально для видання Суспільний кореспондент

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?