Обороноздатність Чернігівщини на контролі обласної ради

30 січня заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради по обороноздатності Чернігівської області та роботі правоохоронних і контролюючих органів в умовах ймовірної агресії. Про це повідомили у відділі інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Насамперед, депутати обласної ради, які увійшли до складу тимчасової контрольної комісії згідно з рішенням двадцять третій сесії обласної ради, спільно з керівниками силових та правоохоронних структур області, представниками громадських та волонтерських організацій обговорили стратегію підвищення обороноздатності Чернігівщини та захисту громадян. Зокрема, йшлося про шляхи створення громадських об'єднань загонів самооборони, легалізацію добровольчих формувань, механізми отримання компенсацій. Також наголошувалося на необхідності звернення до керівництва держави щодо перегляду мобілізаційних норм для Чернігівщини.

Учасники засідання підтримали пропозиції волонтерів стосовно запровадження у навчальних закладах та на підприємствах лекцій з цивільної оборони та медичних курсів.

Крім того, на засіданні комісії мова йшла і про інші важливі завдання, зокрема, щодо приведення у відповідність до вимог воєнного часу бомбосховищ, систем оповіщення та укриття населення.

Під час засідання визначено завдання щодо поновлення обласної програми «Правопорядок», проведення моніторингу прикордонної зони і відповідної служби стосовно наявності тепловізорів та оптичного обладнання.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?