Обмеження руху для вантажівок

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області нагадує водіям вантажних транспортних засобів про те, що на території регіону діє обмеження руху автомобільними дорогами загального користування державного значення.

Таке обмеження стосується великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн, крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Підстава: Закон України «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги»,  постанова Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування».

Такі заходи направлені на зменшення руйнувань асфальтобетонного покриття доріг при температурних показниках повітря вище +28 С, з травня 2018 року в денну пору доби.

З цією метою на автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити. Для тимчасової стоянки транспортних засобів використовуються 900 майданчиків в смугах відведення доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Перелік стоянок та місць відстою транспортних засобів в розрізі автомобільних доріг загального користування зазначено ТУТ. 

Дотримання водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів та вимог дорожніх знаків здійснюватиметься територіальними підрозділами Укртрансбезпеки та відповідними обласними підрозділами Національної поліції України.

Укравтодор просить користувачів доріг та перевізників з порозумінням поставитись до питання збереження доріг від передчасних руйнувань і дотримуватись умов тимчасових обмежень руху.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?