Обласні юристи зустрічаються з сільськими мешканцями

18 серпня 2017 року заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області з питань державної реєстрації В’ячеслав Хардіков очолив виїзд мобільного консультативного пункту.

Перший населений пункт, де відбулась зустріч з населенням, – селище Михайло-Коцюбинське Чернігівського району.

Разом з представниками Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області поспілкувались з місцевими жителями, керівництвом селищної ради та землекористувачами.

Селян особливо цікавлять питання оренди земель, виділення земельних ділянок, що мають статус невитребуваних паїв, отримання документів про державну реєстрацію актів цивільного стану.

Говорили і про можливість селищної ради здійснювати повноваження з державної реєстрації, адже на посаду державного реєстратора вже анонсовано конкурс і чекають на фахівців. Аграрії не проти мати у складі органу місцевого самоврядування «спеціально навчену» посадову особу, яка б здійснювала нотаріальні дії з видачі свідоцтва про право на спадщину.

Надалі – село Іванівка. І знову питання оформлення права власності на землю. Йшла мова також про розробку генерального плану населеного пункту, встановлення відповідних меж, діяльність ОСББ т ін.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?