Новий законопроект підсилить відповідальність боржників з аліментів

Про новації другого пакету законопроектів #ЧужихДітейНеБуває розповів начальник Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Сергій П’ятниця.

Даний законопроект ще більше підсилить відповідальність боржників з аліментів.

В першу чергу, це – збільшення розміру виплати в разі тривалої несплати заборгованості:

– не платиш рік і більше – сума боргу автоматично зростає на 20%;

– 2 і більше років – додаткова сплата сягне 30%;

– від 3 років – сума боргу збільшиться на 50%.

Передбачається, що ці кошти перераховуватимуть одразу на рахунок дитини.

По-друге, передбачається можливість автоматичного накладення арешту на кошти боржника для забезпечення стягнення аліментів.

По-третє, осіб, на яких накладено адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, але які ухиляються від їх виконання, можливо буде притягти до кримінальної відповідальності.

Крім того, осіб, які засуджені судом до позбавлення волі і є платниками аліментів, пропонується змусити працювати для забезпечення виконання обов’язку по утриманню дітей.

Також система санкцій передбачена для чиновників, які не сплачують аліменти на утримання дітей. Так, у разі бажання особи обіймати посади державної служби категорії «А» та «Б», їм необхідно буде надати довідку про відсутність заборгованості зі сплати аліментів.

Таким чином, маємо надію, що у разі запровадження таких законодавчих змін, виконання органами державної виконавчої служби такої соціально важливої категорії рішень як стягнення аліментів буде забезпечено на ще більш високому рівні, а права найменших українців будуть повністю захищені.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?