Нові тарифи Укрпошти на періодику

Міністерство інфраструктури України затвердило тарифи для Укрпошти на приймання та доставку періодичних друкованих видань за передплатою. Документ зареєстровано в Мінюсті та оприлюднено 12 квітня. 
Цей наказ МІУ має забезпечити мінімальну рентабельність надання послуг, адже 2017 року держпідприємства продовжили надавати послуги із доставки та приймання газет та журналів нижче собівартості, що негативно позначається на фінансовому стані ПАТ «Укрпошта» і ДП «Преса» та призводить до збитків. 
Зважаючи на необхідність забезпечення стабільної роботи національного оператора поштового зв’язку тарифи змінюватимуться в два етапи. Перший етап триватиме з 1 липня до 31 грудня 2018 року, коли тарифи підвищуватимуться у середньому на 24,7%. Другий етап — з 1 січня 2019 року передбачає підвищення рівня тарифів на 19,2% порівняно з першим етапом. 
Тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою для видань, на які поширюється дія ст. 9 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», повинні становити не більше ніж 40% собівартості виготовлення одного примірника передплатного видання. Тобто якщо редакції (видавництва) не змінять собівартості видання, ухвалений наказ не вплине на вартість послуг з приймання та доставки цих видань. 
Для передплатників, які оформили передплату на рік, ціна доставки у 2018 році не зміниться. 
Оновлені тарифи на приймання та доставку періодичних друкованих видань за передплатою ви можете переглянути тут. 

До теми. Укрпошта доставляє друковані видання до 30 тисяч населених пунктів України. У для доставки періодичних видань задіяні майже 31 тисяча листонош та близько 3 000 автотранспорту ПАТ «Укрпошта». Перевезення пошти та друкованих видань проводиться на понад 3,1 тис. поштових маршрутів загальною протяжністю понад 311,8 тис. км. Вартість послуг з розповсюдження періодичного друкованого видання за передплатою становить в середньому 15-20% від загальної вартості видання.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?