Нові IT-технології та мультимедійні засоби у школах

Сучасні цифрові рішення наближають українську школу до європейських стандартів.

ІМЗО рекомендував до використання в освітніх закладах України інтерактивні панелі, що дозволяють проводити навчання на якісно новому рівні.

Ключова реформа Міністерства освіти і науки України — Нова українська школа (НУШ) набирає обертів. Організація сучасного освітнього простору визначена одним із важливих елементів модернізації школи. Нові IT-технології та мультимедійні засоби навчання активно впроваджуються в українських школах. Черговим кроком у цьому процесі став висновок Інституту модернізації змісту освіти (ІМЗО) про використання сучасних інтерактивних дисплеїв у навчальних закладах. 27 червня 2018 року гриф ІМЗО отримали пристрої Prestigio MultiBoard. Увесь модельний ряд інтерактивних панелей визнаний таким, що відповідає педагогічним вимогам і може бути рекомендований до використання в освітньому процесі.

Згадана рекомендація є відображенням тенденції до широкого впровадження цифрових технологій в українських освітніх закладах. На модернізацію шкіл у 2018 році в Україні виділено близько 1 млрд грн. з держбюджету та близько 300 млн грн. з місцевих бюджетів. Цифрові рішення, подібні до Prestigio MultiBoard, є невід'ємною частиною європейських освітніх стандартів, до яких прагне Україна.

Інтерактивні панелі Prestigio MultiBoard мають широкий спектр можливостей і виводять навчальний процес на якісно новий рівень. Інноваційне програмне забезпечення дозволяє керувати зображенням, створювати інтерактивні уроки та нові елементи, писати простим дотиком будь-якого непрозорого предмету до сенсорного екрану або через додатки для мобільних пристроїв. Використання ілюстрацій і відео в навчанні спрощує сприйняття інформації. Можливість користуватися екраном колективно (працювати з ним може одночасно до 4 осіб) додатково залучає дітей в освітній процес. Пристрій має звичний інтерфейс, що робить інтерактивну панель простою у використанні як викладачами, так і учнями.

Важливою характеристикою Prestigio MultiBoard є безпека користування для дітей. Пристрій має протиударний корпус, який неможливо пошкодити в процесі експлуатації. Більше того, інтерактивні панелі не мають обмежень по освітленості приміщення, що важливо для збереження зору учнів.

«Prestigio першим у 2013 році почав постачати інтерактивні панелі в Україну і до сьогодні впевнено тримає лідерство у даному сегменті. Знайомити ринок з абсолютно новим для нього продуктом – серйозний виклик, який несе великі можливості як для бренду, так і для суспільства, – повідомив Олег Мельник, керівник відділу проектної дистрибуції АСБІС-Україна, офіційного дистриб'ютора Prestigio в Україні. – Ми раді запропонувати українським школам пристрої, що є комплексними рішеннями, без прихованих витрат на додаткові опції, на продовження ліцензій або навчальні матеріали. Це особливо важливо при застосуванні в системі освіти. Один раз купуючи продукт, навчальний заклад може бути впевненим, що додаткових коштів для використання не знадобиться. Розвинена партнерська мережа дозволяє задовольнити потреби в обладнанні, їх встановленню, налаштуванню та гарантійному обслуговуванню в кожному місті України в короткі терміни».

На цей момент Львівська область лідирує за кількістю шкіл, у яких інтерактивні панелі бренду Prestigio інтегровані в навчальний процес. «Понад 120 шкіл Львова вже використовують Prestigio MultiBoard, – ділиться Олег Мельник. – Позитивні відгуки отримані як від учнів, так і від вчителів. При цьому педагоги абсолютно різного віку вважають інтерактивні панелі зручними та простими у використанні».

Застосування інтерактивного екрану не є межею технічних можливостей з модернізації навчального процесу. За умови наявності в усіх учнів цифрових пристроїв, таких як планшети, ноутбуки або стаціонарні комп'ютери, установка спеціально розробленого програмного забезпечення mClass відкриває додаткові інтерактивні функції. Програмне забезпечення дозволяє об'єднати всі пристрої учнів, виконувати завдання просто з місця з відображенням на інтерактивному дисплеї, автоматично отримувати аналітику результатів контрольних робіт і тестувань.

Оксана Тукалевська

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?