Новгород-Сіверська влада пропагує тоталітарну символіку

Новгород-Сіверський (1)У місті Новгород-Сіверський Чернігівської області досі на водонапірній башті, що знаходиться по вул. Базарна, висять портрети В.І. Леніна і Й.В. Сталіна.

День Х – 21 листопада 2015 року, термін, до якого органи місцевого самоврядування зобов’язані Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» провести перейменування назв населених пунктів, назв вулиць, площ, провулків та інших об’єктів топоніміки в населених пунктах, демонтувати відповідні пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіальні дошки та інші меморіальні об’єкти. Іншими словами, звільнити духовний простір України від символіки комуністичного тоталітарного режиму.

У місті Новгород-Сіверський Чернігівської області досі на водонапірній башті, що знаходиться по вул. Базарна, висять портрети В.І. Леніна і Й.В. Сталіна. Башту обслуговує товариство «Комунальник».

Питання: чи треба чекати до 21 листопада 2015 року, щоб прибрати портрети цих осіб?

Новгород-Сіверський (2)Ця дія не потребує рішень комісій з перейменувань і демонтажу, громадських слухань та інших правових та складних організаційних заходів і процедур. Усною або письмовою вказівкою керівник виконавчої влади міста Новгород-Сіверський за дуже короткий термін може очистити даний об’єкт від портретів катів Українського народу. Якщо хтось не усвідомлює, що і чому треба робити, існує прокуратура.

Невже Новгород-Сіверська міська влада не розуміє, що це факт пропаганди символіки комуністичного тоталітарного режиму – осіб, які винні в організації масових вбивств, геноцидів і голодоморів, агресивних війн, у тому числі і проти України? Публічна демонстрація у місті портретів цих злочинців світового рівня – образа, знущання з пам’яті мільйонів жертв комуністичного режиму.

Така бездіяльність – несвідоме (?) підігрування на користь сучасного російського агресора, який є спадкоємцем Леніна і Сталіна, про що його лідери публічно і демонстративно заявляли на весь світ…

Український патріотизм і бездоганна служба в органах місцевого самоврядування вимірюється суспільством і державою не словами, а справами.

Таким чином, у місті Новгород-Сіверський портрети Леніна і Сталіна необхідно негайно прибрати зі стіни водонапірної башти.

Подивимося, які будуть справи, результати. 

Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?