Нове прочитання сучасниці у Прилуках

Костенко ЛінаЛітературно-мистецька зустріч із акторами молодіжного музичного театру юного актора «FantaziaNew» (м. Київ), приурочене 85-річчю Ліни Костенко. 

22 березня в Прилуцький міській центральній бібліотеці імені Любові Забашти відбудеться зустріч із юними театралами із Києва. Відвідувачі бібліотеки, інтелігенція міста, місцеві поети і письменники матимуть змогу переглянути спектакль за творами Ліни Костенко «Люди, будьте взаємно красивими».

У виставі зайняті актори старшої та середньої групи театру, студенти Київського національного університету театру і кіно імені І. Карпенка-Карого, наймолодша акторка театру Соня Стеценко, яка зіграла дівчинку Женю із серіалу «Свати» та Саша Невзоров із цього ж серіалу.

«Весняний дощ… Байдуже, в якому місті, в якому часі … Він народжується зі слів, з рим, з почуттів і прекрасних поезій Ліни Костенко. Це поетична вистава про красу людських взаємин, що десь загубилася у жорстокому 21-му столітті.» – наголошує на головній темі спектаклю режисер театру Тетяна Погребняк, яка стала лауреатом цьогорічної місцевої літературно-мистецької премії імені Любові Забашти «Квіт папороті» і починала своє творче зростання в Прилуках.

Перед початком спектаклю відбудеться діалог із акторами про розуміння творчості великої сучасниці та велику відповідальність перед авторкою, адже вони будуть виконувать музичні твори, написані на вірші Ліни Костенко Ольгою Богомолець. Багато запитань готують прилучани і до дирижера академічного хору, викладача вокалу театру Насті Чикалової та викладача акторської майстерності Ольги Куник.

Зустріч із столичними акторами відбудеться з ініціативи міської центральної бібіотеки та за підтримки міського голови Дмитра Барнаша.

Контактна особа – Ніна Горбань, головний бібліотекар юнацького відділу, тел.: 066-541-57-93, 3-30-24

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?