Ніжинські лісівники нагородили маленьких помічників

Цінними призами і подарунками ніжинські лісівники нагородили найактивніших учнів Світанківської школи (розташованої в селищі Світанок Ніжинського району Чернігівщини), які постійно приймають участь у їхніх заходах.

Про це повідомили в ДП «Ніжинське лісове господарство».

Директор держпідприємства Юрій Болоховець привітав учнів шкільного лісництва, що діє при навчальному закладі, з зайняттям почесного другого місця під час обласного етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, закладів загальної середньої і позашкільної освіти. 

Директор державного підприємства «Ніжинське лісове господарство» Юрій БОЛОХОВЕЦЬ привітав переможців і лауреатів конкурсу «Людина та ліс», організованого в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». З поміж шкіл чотирьох районів області, де здійснює господарську діяльність держпідприємство, а це –Ніжинський, Бобровицький, Носівський і Куликівський, перемогу вибороли учні Світанківської ЗОШ, що на Ніжинщині.

«Шкільне лісництво, що діє при школі, без перебільшення є нашою гордістю, — каже Юрій Болоховець. – Учні це вкотре довели, виборовши почесне друге місце під час обласного етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, закладів загальної середньої і позашкільної освіти. Великою мірою в цьому є заслуга керівника лісівничого гуртка при Світанківській школі вчителя хімії та біології Любов ХРАПАТОЇ».

Державне підприємство «Ніжинське лісове господарство» всіляко підтримує та стимулює діяльність лісівничих гуртків при загальноосвітніх закладах. Саме члени шкільних лісництв є найпершими помічниками лісівників при догляді за лісом.

«У Світанківському шкільному лісництві не просто виховують майбутніх доглядачів лісу, а прищеплюють потяг до науки, — каже Юрій Болоховець. – Так, закладена ще за попереднього директора школи Анатолія Григоровича ГОРЛАЧА дослідна ділянка, надихнула дітей на написання власної науково-дослідної роботи «Вплив зовнішніх чинників на ріст і розвиток ялівцю козацького». Я вдячний нинішньому директору школу Ларисі Федорівні КУКАЛО за те, що вона продовжує славні традиції та допомагає прищеплювати дітям любов до лісу», — резюмував директор Ніжинського лісового господарства Юрій Болоховець.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?