Незвичними іменами називають новонароджених дітей на Чернігівщині

Якими іменами називали батьки своїх дітей? Традиційно жителі Чернігівщини називали хлопчиків Артем, Богдан, Владислав, Дмитро, Максим, Матвій та Олександр. А от дівчатам надавали імена Анна, Анастасія, Вікторія, Марія, Софія і Поліна.

Не обійшлося і без незвичних імен. У першому півріччі цього року у свідоцтвах про народження можна було побачити такі імена, як Агнія, Аделіна, Адель, Аннабелла, Аміна, Анюта, Аполлінарія, Аріадна, Аріана, Ася, Василина, Васіліса, Віола, Габріела, Глафіра, Дана, Джансу, Емма, Еміліана, Еміра, Євдокія, Златослава, Іванка, Ізабель, Лілі, Ліліт, Ліанна, Лейла, Мілета, Міріам, Мія, Менді, Пауліна, Радомира, Радміла, Сальвіна, Сільвія, Таліна, Тереза, Фаїна, Фрейя, Ясміна.

З іменами хлопчиків ще цікавіше — Аарон, Адам, Азімджон, Алібек, Андріан, Антуан, Аскольд, Гамлет, Дамір, Демид, Дем’ян, Елай, Еміліан, Емір, Ерсой, Жан, Златояр, Ілай, Іраклій, Іскандер, Любомир, Лука, Марсель, Мар’ян, Муртахан, Натан, Нікодім, Ніколас, Ратібор, Роберт, Родомир, Савелій, Семіон, Світозар, Тамір, , Тигран, Тихомир, Фарід, Янош.

Статистика свідчить, що за півроку в області зареєстровано 3444 народження, що на 7% менше ніж за аналогічний період 2017 року. І шлюб беруть не так активно, на весільний рушник стали 2021 пара молодят. Це на 13% менше за показники минулого періоду.

Інна Кебець,

завідувач сектору зв’язків з громадськістю Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?