Незаконне полювання на зайця-русака зафіксували на Чернігівщині

У Ріпкинському районі Чернігівської області екологи спільно з єгерами виявили факт незаконного полювання на зайця-русака.

26 жовтня 2020 року в ході проведення заходів державного нагляду (контролю) по дотриманню вимог природоохоронного законодавства державними інспекторами з охорони довкілля Чернігівської області спільно з єгерською службою Ріпкинського відділення МРП ЧОО УТМР у мисливських угіддях визначеного підприємства виявлено чоловіка, який здійснював полювання у темну пору доби.

Як повідомили в Державній екологічній інспекції у Чернігівській області, полювання на тварину, а саме зайця русака, відбувалося з квадроциклу у заборонений для цього час (затемна) та у заборонені для полювання цього виду тварин строки.

Впольовану тварину інспектори вилучили та склали на порушника адміністративний протокол за частиною 2 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Разом з незаконно впольованим зайцем була вилучена зброя та набої до неї, а також транспортний засіб чоловіка (квадроцикл).

Збитки, завдані внаслідок порушення Правил полювання, склали 8000 гривень. Усі матеріали направлені до місцевого суду.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?