Нетверезий водій збив на смерть жінку

Городнянським відділом Менської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо мешканця с. Тупичів Городнянського району Чернігівської області.

Водій, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, керуючи технічно справним автомобілем та рухаючись по одній з вулиць населеного пункту, в якому проживає, здійснив наїзд на жінку, яка йшла у попутному напрямку. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження, від яких померла.

Окрім того, після скоєння наїзду автомобілем на пішохода, залишив без допомоги потерпілу, яку він сам поставив у небезпечний для життя стан, залишивши місце дорожньо-транспортної пригоди, до якої він був причетний.

Дії мешканця с. Тупичів у ході досудового розслідування кримінального провадження кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого, та у завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів для самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан і мав змогу надати йому допомогу.

Судовий розгляд триває.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?