Неочікувана заява: пенсіонери не платитимуть за комуналку

Президент України Володимир Зеленський обіцяє знайти способи знизити тарифи на житлово-комунальні послуги і постаратися впровадити ідею про те, щоб малозабезпечені громадяни країни віком за 70 років не платили за комуналку.

Про це розповів відео-канал Корупція.Інфо.

— Є ідея, наразі про неї дуже складно говорити, але я думаю, що ідея дуже креативна. Наразі наші хлопці шукають економічну модель як людям, яким за 70 років, коли людина фізично не може працювати, вона вже достатньо працювала на країну по 40 − 50 років. Як цій людині не сплачувати комуналку, — сказав Зеленський.

Зеленський зазначив, що це стосується малозабезпечених осіб. Також, за його словами, вони вже знизили тарифи в цілому на 12%.

— Зниження на 12% — це замало, але це перший крок, — зазначив він.

Окрім того, він розповів, що відбулася розмова з Міжнародним валютним фондом, із Всесвітнім банком.

— Вони дуже боялися, що ми будемо різко зменшувати тарифи, не тому що вони проти, а тому що вони не знають за рахунок кого і чого це буде відбуватися, аби не було діри в бюджеті, — розповів Зеленський.

Також щойно радник Володимира Зеленського запропонував звільнити пенсіонерів та стовідсоткових бюджетників від загального декларування доходів. Натомість, Володимир Зеленський заявив, що вже розроблено законопроект щодо відновлення відповідальності за незаконне збагачення.

Додамо, що НАК «Нафтогаз України» розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів, що діятиме в липні, і знижує ціну газу для споживачів на цей місяць на 11,7% — до 4 905,67 грн за 1 тис. куб. м.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?