Названі порушення санітарного законодавства під час оздоровлення дітей

9 листопада 2017 року під головуванням заступника голови – керівника апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталії Романової відбулося розширене засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді.

Участь у роботі комісії взяла і в.о. начальника відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Вербицька, яка відзвітувала перед присутніми про роботу фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Зокрема, за період оздоровчої кампанії  2017 року було проведено 498 перевірок дотримання санітарного законодавства у складі комісій, у ході яких було виявлено 125 порушень та внесено пропозицій з їх усунення.  Із них найбільш поширені: порушення проведення періодичності медичних оглядів,  питного режиму, дезінфекційного режиму, використання зношеного посуду та відсутність у працівників харчоблоку санітарного одягу. Варто зазначити, що спалахів гострих кишкових інфекцій в закладах оздоровлення та відпочинку в 2017 році не зареєстровано.

Крім того, були надані рекомендації з організації відкриття дитячих закладів оздоровлення у 2018 році.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?