Названі лауреати Міжнародного літературного конкурсу імені де Рішельє

Вітаємо лауреатів Міжнародного літературного конкурсу імені де Рішельє за 2018 рік!

Письменники Тетяна та Сергій Дзюби стали лауреатами Міжнародної літературної премії ім. Михайла Булгакова (на Міжнародному літературному конкурсі імені де Рішельє: Україна, м. Одеса – Німеччина, за 2018 рік).

Пані Тетяну відзначено за збірки віршів «Акомодація до часу» (Україна) і «Танок Саломеї» (Канада). Пана Сергія нагороджено за книжку містичних оповідань «Ловець снів» і повість «Привид». Також Сергій Дзюба отримав Міжнародну літературну премію імені Ільфа і Петрова за збірки літературних пародій «Любов з тролейбусом», «Зима така маленька, мов японка» та «Кожній жінці хочеться... на Марс». А ще Тетяна і Сергій одержали відзнаки «Діамантовий Дюк»: у поезії – за книжки «Розмова чоловіка і жінки» (Польща), «Вибрані вірші» (США), «На сріблястій долоні вічності» (Болгарія), «Остання кочівля любові» (Казахстан) і «Місто Зима» (Білорусь); а пана Сергія нагороджено і в публіцистиці – за документальний роман «Доля людини. Микола Дейкун».

Немало відзнак на нинішньому конкурсі імені де Рішельє здобули члени Міжнародної літературно-мистецької Академії України, яка об’єднує знаних письменників, перекладачів, науковців, журналістів та громадських діячів із 55-ти держав (очолює її Сергій Дзюба).

Нагороду «Діамантовий Дюк» отримали – в поезії: Олег Гончаренко – за книжку «Нова братина», Михась Пазняков (Білорусь) – за збірку «Тепло ромашкової завії» і Галимкаір Мутанов (Казахстан) – за книгу «У ковчезі часу». А в прозі цією почесною нагородою відзначені Роллан Сейсенбаєв (Казахстан) – за роман «Нічні голоси» та оповідання «День, коли обрушився світ» і Ак Вельсапар (Швеція – Туркменістан) – за його роман «Помста роду Лисиці».

Почесну міжнародну медаль Генріха Бьолля (Німеччина) одержали: знані українські письменники: Василь Слапчук – за роман «Та сама курява дороги», Михась Ткач – за книгу прози «У проміжках дерев», Станіслав Маринчик – за книгу нарисів «Сузір’я талантів» і Віталій Леус (посмертно) – за книги прози «Долі конем не об’їдеш» і «Серцю не накажеш». Також цю нагороду отримав і поет Анатолій Аврутін із Білорусі – за визначну творчу діяльність та редагування яскравого і популярного журналу «Новая Немига литературная».

Почесною міжнародною медаллю Лесі Українки відзначені: Рісто Василевскі (Сербія) – за збірку віршів «Серце кола», Ярослав Савчин – за збірку «Для двох сердець...» та поетичну творчість, Олександр Сенчик – за значну благодійну діяльність, Людмила Шутько (Італія) – за книгу оповідань «Як подружитися з часом?» і Тетяна Жилінська (Білорусь) за виявлення яскравої творчої індивідуальності у публікаціях останніх років.

А переможцями Міжнародних літературних Олімпійських ігор (взяли участь понад 300 авторів із 25 держав світу) стали Василь Слапчук та Олег Гончаренко. Щиро вітаємо наших лауреатів!

Організатор конкурсу імені де Рішельє – Міжнародна асоціація діячів літератури і мистецтва «Глорія» (Німеччина – Україна), яку очолює прозаїк, поет, журналіст, мистецтвознавець Олена Ананьєва. Нагородження лауреатів відбулося нещодавно в Одесі.

Ярослав Савчин,

прес-служба Міжнародної літературно-мистецької Академії України

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?