Навколо річки Стрижень у Чернігові організували велике прибирання

На берегах річки Стрижень в межах міста Чернігова 19 вересня відбулось «Велике прибирання», приурочене до Всесвітнього дня прибирання та Міжнародного дня чистих берегів.

Цей день було започатковано започатковано у 1986 році з метою привернення увагу до проблем засмічення відходами водних ресурсів, прищеплення правильного поводження із відходами, дбайливого ставлення до довкілля та підвищення екологічної свідомості населення.

До акції долучилися перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський та заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко.

Організатори та учасники акції: представники Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, Управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області та небайдужі громадяни.

Вздовж річки Стрижень, на території парку «Ялівщина», назбирали понад 6 тисяч літрів сміття, переважно скляні та пластикові пляшки, предмети побуту та деталі одягу, різного роду пластикові вироби тощо.

Учасники були вражені наслідками байдужого ставлення громадян до лісу, річок і природи в цілому, що призводить до засмічення довкілля. Якщо кожний свідомий громадянин буде за собою прибирати, це буде найвагоміший внесок, який може зробити кожна людина для довкілля і покращення екології.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області в котрий раз закликає докласти зусиль для збереження довкілля для себе, ближнього і майбутнього покоління.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?