Навіщо знищують антикорупційну інституцію?

Атакою на новостворені антикорупційні органи та відвертим небажанням створювати Антикорупційний суд влада повністю і остаточно підірвала довіру до неї, а найстрашніше – в чергове підірвала довіру до України з боку західних партнерів.

Про це заявив 7 грудня Валентин Наливайченко — лідер Руху «Справедливість». 

Через намагання корумпованих можновладців зберегти свої корупційні схеми Україна втрачає міжнародну підтримку — поставлено під загрозу всю зовнішню допомогу. Лише за останні дні пролунали десятки жорстких заяв від США, ЄС, МВФ, впливових західних лідерів і політиків!

Валентин Наливайченко

Активісти та прихильники Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» вимагають від президента Порошенка, ГПУ та СБУ припинити втручання в роботу Національного антикорупційного бюро (НАБУ), Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) і негайно почати процес створення незалежного Антикорупційного суду.

«Брехуни і корупціонери відверто грають на боці російського агресора. Саме їхня злочинна діяльність послаблює Україну, є причиною зубожіння людей. Врятувати Україну і українців можемо лише ми самі, об'єднавшись і зупинивши цих олігархів у владі!» — заявив Валентин Наливайченко. 

Нагадаємо, що нещодавно Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом імовірного незаконного збагачення Генпрокурора Юрія Луценка. У свою чергу Генеральна прокуратура порушила справу проти директора НАБУ Артема Ситника за розголошення даних досудового слідства.

В антикорупційному відомстві стверджують, що ГПУ та СБУ незаконно затримали їхнього детектива, який намагався довести, що перший заступник Державної міграційної служби отримує неправомірну вигоду.

Зокрема, в Бюро пояснили, що однією із причин зриву операції є те, що відомство не може самостійно займатись прослуховуванням телефонів підозрюваних. Для цього після відповідного рішення суду звертається до СБУ. Остання, власне, і встановлює прослуховування.

29 листопада стало відомо, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабаря (30 тис. дол.) першій заступниці голови державної міграційної служби Діні Пімаховій.
Антикорупціонери обурені. Вони заявляють, що СБУ розкрила отриману таємну інформацію одному з об’єктів негласних слідчих дій, «звівши нанівець піврічну роботу детективів НАБУ». І додають, що цю особу завербували для подальшого незаконного тиску та кримінального переслідування працівників Національного бюро.
СБУ, зі свого боку, звинуватила антикорупціонерів в провокації хабара.

У відомстві Артема Ситника (НАБУ) усе спростовують і запевняють, що закон не порушували. Отож, ключові силові органи країни опинились в черговій битві за лідерство.
А між тим, в бюджеті на наступний рік для функціонування НАБУ виділили 857 млн грн. НАЗК отримало трішки менше – 683 млн грн. САП — 116, 13 млн грн. На діяльність СБУ виділили аж 7,6 млрд грн. Державна міграційна служба, яку звинувачують в засиллі хабарників, отримає — 2,8 млрд грн. Для ефективної роботи ГПУ знадобилось майже як і в СБУ — 6,7 млрд грн.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?