Навіщо закрили дитячий садок у Чернігові?

Чернігівська міська рада 31 січня прийняла рішення про ліквідацію юридичної особи дитячого садка №3, що означає його ліквідацію.

«За» закриття дитсадка проголосували 24 депутати міської ради. Хоча не всі представники депутатського корпусу підтримали таке рішення.

Приміром, фракція політичної партії «Наш край» не голосувала за схвалення цього рішення, оскільки депутати вважають, що закривати дитячі заклади недоцільно, якщо говорити про розвиток міста і майбутні перспективи.

Під час обговорення депутат міської ради від «Нашого краю» Віктор Бистров поставив питання про подальшу долю приміщення дошкільного закладу: залишити на балансі управління освіти міськради з подальшим влаштуванням позашкільного освітнього закладу, чи передати на баланс міського фонду комунального майна? Віктор Бистров пояснив, якщо будівля залишиться без нагляду і без господарів, то рано чи пізно постане взагалі питання про її знесення.

Міський голова Владислав Атрошенко запевнив, що немає намірів продажу приміщення і будівництва на тому місці. «Будемо приймати спільне рішення щодо подальшого використання. Немає намірів його продавати і щось там будувати», — сказав він.

Додамо, що цей дитсадок був створений у вересні 2013 року, але так і не відкрив свої двері для малечі. Одна з причин, через якою ліквідували цей заклад, нібито неподалік вже є кілька дитсадочків, а отже, як вважають ініціатори такої пропозиції, немає сенсу його відкривати.

Також цієї сесії фракція «Наш край» підтримала створення комісії щодо подальшого ремонту будівлі загальноосвітньої школи №10, де навчальний процес зупинено через аварійний стан приміщення прибудови до школи. Депутати «Нашого краю» перед сесією зустрічалися із представниками батьківського комітету та пообіцяли підтримувати їх, аби ремонт школи відбувся якомога швидше та якісно. У фракції наголошують на необхідності терміново розробити проектну документацію, провести всі роботи та забезпечити відновлення діяльності навчального закладу з 1 вересня 2018 року.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?