НАТО – військовим Чернігівського гарнізону

У Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської обласної державної адміністрації у м.Чернігів, відбулося урочисте відкриття курсів «Менеджмент перевезень і логістика».

Як повідомили в громадській організції «Ліга Офіцерів», курси розпочали роботу в рамках Програми НАТО-Україна з перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців.

Слухачами курсів стали військовослужбовці, які підлягають звільненню в найближчий рік, а також колишні військовослужбовці, що залишили лави ЗСУ протягом останніх трьох років. Частина студентів – це офіцери, що залишили лави ЗСУ 10 років тому, а потім були мобілізовані й залучені до АТО.

Навчальний процес на цих курсах буде забезпечувати Учбовий центр Громадської організації «Ліга офіцерів» та ТОВ «Український центр підготовки плавскладу».

Навчання проходитиме протягом трьох місяців.

З 2000 року НАТО підтримує Україну в реалізації Програми перепідготовки колишніх військових, які прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування в цивільній сфері.

Управління НАТО з економічних питань безпеки та оборони в 1999 році започаткувало в Україні програму мовної підготовки, спрямовану на надання допомоги колишнім військовим, або таким, які невдовзі будуть звільнені у запас.

З 2007 року, як відповідь на потреби ринку праці та у зв’язку зі зростанням обсягу фінансування, було започатковано напрям економічних дисциплін, що викладаються на базі відомих українських навчальних закладів та тренінгових інституцій.

Мета Програми – підтримка України в питаннях соціальної адаптації кадрових військовослужбовців.

Програма надає можливість військовослужбовцям пройти підготовку за такими напрямами: менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, дизайн, інформаційні технології, охорона, навігація маломірних суден та ін.

Протягом останніх років курси проходять у більш ніж 60-ти містах та селищах по всій території України. Цивільний бюджет, затверджений на 2018 рік, дозволить здійснити перепідготовку близько 800 бенефіціарів.

На сьогодні вже близько 10 000 колишніх військовослужбовців пройшли навчання за Програмою НАТО з перепідготовки.

На урочистому відкритті курсів виступив менеджер програми пан Крістофер Штаудт, командування гарнізону, представники місцевої влади та громадськості.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?