НАТО — у Чернігові

Виконавчий партнер НАТО в Україні ГО «Ліга офіцерів» реалізував проект «Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям ЗСУ».

У Чернігівському гарнізоні протягом трьох місяців пройшли перепідготовку 23 військовослужбовці, які заплановані до звільнення в запас.

НАТО у Чернігові

Мета проекту – підтримати потенціал Міністерства оборони щодо забезпечення перепідготовки та допомоги з працевлаштування звільнених військовослужбовців ЗСУ або таких, які підлягають звільненню.

Передусім він спрямований на максимальне зниження, а можливо, й повне нівелювання негативного впливу соціальних наслідків економічних реформ та реформ оборонного сектору України на звільнених військовослужбовців та членів їхніх родин.

Важливим є й те, що проект передбачав ефективно використати інтелектуальний потенціал військовослужбовців Збройних Сил України – слухачів курсів перепідготовки – для їхньої успішної адаптації в цивільному суспільстві.

НАТО у Чернігові

Для реалізації проекту була проведена досить масштабна та кропітка підготовча робота. Передусім менеджери Ліги офіцерів спільно з командуванням військових частин м. Чернігова відібрали військовослужбовців для проходження ними перепідготовки та отримання допомоги в працевлаштуванні.

На основі цього була сформована група слухачів із 23 військовослужбовців, які підлягають звільненню (або вже звільнені) в запас.

Важливу роль для успішного результату перепідготовки офіцерів відігравав і вибір професій. Для цього в червні 2019 року було проведено моніторинг ринку праці в регіоні проживання кандидатів на навчання.

І саме результати моніторингу ринку праці дозволили спланувати напрямок підготовки «Менеджмент перевезень і логістика». Навчальний процес на цих курсах забезпечував ТОВ «Київський центр підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації фахівців водного транспорту».

На урочистому закритті курсів виступив та вручив сертифікати про закінчення навчання менеджер програми НАТО-Україна пан Крістофер Штаудт.

Захід відбувся в Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської обласної державної адміністрації за підтримки місцевих органів влади.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?