Нардепи від Чернігівщини. яким мало зарплати, тож вони хочуть ще більше

20 жовтня «народні» депутати проголосували за підвищення своїх зарплат до 40 тисяч гривень. Давайте подивимося, хто ж з нардепів від Чернігівщини теж підтримав таку «новацію».

Законопроект в першому читанні 20 жовтня підтримали 245 депутатів при необхідному мінімумі 226 голосів.

Видання «Суспільний кореспондент» повідомляє, що від Чернігівської області «за» законопроект №5000 про підвищення зарплат у два-три рази проголосували такі нардепи:

dmytrenko


Олег ДМИТРЕНКО
 
– обраний від виборчого округу №210, член депутатської фракції партії «"БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА». Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

evlahovАнатолій Євлахов − виборчий округ №207, член депутатської фракції партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА». Голова підкомітету з питань оподаткування податком на додану вартість Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

kodolaОлександр Кодола − виборчий округ №209, член депутатської фракції Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ». Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.

mykytasМаксим Микитась − виборчий округ №206, не входить до складу будь-якої фракції.

berezenko-serhijСергій Березенко −  виборчий округ 205 (Чернігів). Член президії центральної ради партії Блок Петра Порошенка «Солідарність»,  входить до фракції «Блок Петра Порошенка „Солідарність“.

chernenkoОлександр Черненко − обраний по Загальнодержавному багатомандатному округу від партії »БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" , номер у списку: 21. Член депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА». Член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя.

Таким чином, як повідомляє видання «Суспільний кореспондент», голосуючи за бюджет 2017, депутати заодно підняли і свої зарплати в два і більше разів.

Не брав участі в голосуванні Валерій Давиденко – обраний від виборчого округу №208, член депутатської фракції партії «"БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА».

Утрималися — Василь Амельченко, Олег Купрієнко, Анна Романова. 

Проголосував «проти» — Валерій Дубіль.

Згідно з документом, з 1 січня 2017 року зарплата голови Верховної Ради може скласти 30 мінімальних зарплат, тобто 48 тис. гривень (зараз з усіма надбавками вона становить близько 20 000 гривень), віце-спікерів − 28 «мінімалок» або 44,8 тис. гривень (зараз близько 15 000), голови комітету − 27 мінімальних зарплат або 43,2 тис. гривень. Посадовий оклад заступників голів комітетів, а також заступників керівників фракцій запропоновано підвищити до рівня 26 мін.з/п або 41,6 тис. гривень, голови підкомітету і членів комітетів − до 25 мін.зарплат або 40 тис. гривень.

Нині середня зарплата народного депутата становить 17,5 тис. гривень.

Нагадаємо, що з 1 січня 2017 року розмір мінімальної зарплати, запропонований Кабміном у проекті бюджету-2017, складе 1600 гривень.

 

«Суспільний кореспондент»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?