Нардеп зажадав 10 млн грн компенсації за моральну шкоду

На початку березня в ефірі програми «Виборчий Округ» на UA: ЧЕРНІГІВ відбулося інтерв’ю з народним депутатом України в одномандатному виборчому окрузі № 208, до якого входить і Менщина, Анатолієм Гуньком.

Зокрема Анатолій Гунько відповів щодо виплати моральної компенсації за незаконні дії правоохоронних органів: «Коштів я ще не отримав. Тому що прокуратура подала апеляцію, і розгляд справи знаходиться в апеляційному суді Києва. Я подавав позов на 10 мільйонів гривень. Це досить „заїжджений“ процес. Це був фейк, який придумав один із депутатів ВР на той час — Павло Різаненко. Був ініціатором, він заявник. У цієї людини у самого з собою конфлікт, у мене не було з ним особистого конфлікту.
Справа за його заявою була порушена ще у 2013 році. Це була фактова справа, яка тягнулася довгий час. А у 2018 році раптом Гунько і юристи моєї компанії юридичної виявилися злочинцями.
Зрозуміло, що цей фейк, ця мильна булька врешті-решт луснула, і справа була закрита. І сьогодні адвокати моєї адвокатської компанії, колишньої, якої я був керівником, уже є потерпілими у справі про незаконні дії прокурора.
Один із адвокатів навіть отримав моральну шкоду у розмірі 300 тисяч гривень. Мій позов ґрунтувався на таку суму тому, що я на той час був власником юридичної компанії. І це не могло не вплинути на мою діяльність, на мій імідж, репутацію адвоката. Тому позов такий і був.
Крім того, навіть сьогодні, у 2021 році звертають увагу на цю обставину у моєму житті. Але і на виборах 2019 року, на виборах 2020 року єдиним аргументом для моїх опонентів була ця видумана справа.
Тому я не залишу цього просто так. Тому що я маю свою репутацію обілити. Це й так зроблено прокуратурою, справу закривши. Але винні мають понести покарання. Коли цю справу розглядатиме апеляційний суд — невідомо» — (джерело: https://youtu.be/AmxlQWMndY8 ).
Нагадаємо, Печерський суд присудив Анатолію Гуньку 2 млн грн моральної компенсації за незаконні дії правоохоронних органів. Чоловік зазнав кримінального переслідування з 29 березня 2018 року по 20 березня 2019 року, з них 4 дні перебував під вартою – з 29 березня до 2 квітня 2018 року.
Анатолій Гунько оцінив завдану йому моральну шкоду у 10 млн грн. Але суд задовольнив позов лише частково.
Світлана Чичкан, Менщина

В контексті. Влітку 2019 року Анатолій Гунько брав участь у позачергових виборах до парламенту по округу № 209 (Чернігівська область) від партії ВО «Батьківщина». Він не був обраний, замість нього мандат дістався Валерію Зубу від «Слуги народу». Через рік, восени 2020, Гунько пройшов до Верховної ради по сусідньому округу №208 уже як кандидат від «Слуги народу».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?