Нардеп запропонував Медведчука оголосити ворогом українського народу

Договір про дружбу між Україною та росією треба розірвати. На цьому наполягають народні депутати України. 

Нагадуємо, що через агресивні дії росії до України, ми свідомо порушуємо правопис, аби назви на кшталт «москва», «кремль», «росія» «путін» тощо не зазначати з великої літери
Медведчука оголосити ворогом українського народу. Закрити проросійські ЗМІ, щоб українське суспільство було захищено від прокремлівського ворожого інформаційного впливу. Посилити міжнародний тиск на росію.

На цьому наголосив з парламентської трибуни 4 грудня голова фракції у Верховній Раді «Народний фронт» Максим Бурбак.

─ В умовах, коли щоденно російська федерація вбиває українських громадян, здійснює агресивні дії, росію треба не заспокоювати, а змусити через міжнародну спільноту повернутися в рамки мирних міждержавних стосунків, ─ зазначив нардеп.

Він вважає, що проблема провокацій росії проти України в Азовському морі має стати предметом обговорення на вищому міжнародному рівні.

─ Чергові провокації росії проти України в Азовському морі — це ще один акт агресії. Відповіддю на морську блокаду України має бути нарощування нашої військової присутності, посилення економічних санкцій з боку світової спільноти. Це та ціна, яку має заплатити росія. Обговорення проблеми треба виносити на вищий міжнародний рівень, ─ заявив Бурбак.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстровано проект закону, внесений президентом Петром Порошенком 3 грудня, «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією». Він визначений президентом як невідкладний.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що «триваюча агресія РФ спричинила істотні порушення більшості статей Договору, про що Україна систематично наголошує у дипломатичному листуванні з РФ». При цьому зазначається, що низка істотних порушень Договору стала предметом справ у міжнародних судових інстанціях, розгляд яких триває. Також у тексті пояснювальної записки зазначається, що станом на сьогодні відсутні ознаки добросовісного прагнення Росії усунути правопорушення та відшкодувати шкоду, заподіяну своїми протиправними діями.

Договір про дружбу між Україною і росією був підписаний 1997 року тодішніми президентами України і росії – Леонідом Кучмою та Борисом Єльциним.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?