Нардеп від Чернігівщини позбавив право на землю її власників

Верховна Рада 28 квітня прийняла зміни до Земельного кодексу України. Проголосована норма, на підставі якої відтепер орендарі можуть вчиняти дії, не питаючи на те дозволу у власника земельної площі.

Про це повідомила під час брифінгу у Верховній Раді Юлія Тимошенко.

Відтак орендована земля може продаватися, передаватися в заставу без будь якого погодження з власником паю.

Депутатка наголосила на тому, що таку поправку до Закону вніс народний депутат від Чернігівщини Павло Халімон — заступник голови депутатської фракції партії «Слуга народу», заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, голова Чернігівської обласної організації партії «Слуга народу».

— Парламент відсьогодні, проголосувавши за таку норму, позбавив фактично українців право володіти сільськогосподарською землею, — наголосила Юлія Тимошенко. — Єдина фракція, яка не дала жодного голосу за цю норму, є фракція «Батьківщина».

Лідерка фракції зазначила, що Україну таким голосуванням позбавили національної спадщини на сотні років. Відтепер сільськогосподарська земля може без будь яких обмежень продаватися іноземним особам. А це означає, що українці ніколи не будуть конкурентоздатними в аукціонах без грошей. Іноземні громадяни, іноземні корпорації, у яких фінанси не обмежені,  будуть мати у власності українську сільськогосподарську землю.

— Правку до законопроекту вніс народний депутат Павло Халімон, — підкреслила Юлія Тимошенко. — Тільки вдумайтесь: 284 народних депутатів, які продані, перепродані великими аграрними олігархічними монополіями, як зовнішніми так і внутрішніми, проголосували за цей закон. Що це означає? А це означає те, що якщо зараз українці віддали в оренду свій пай, то орендар без погодження з ними, може цю землю продати, перепродати, або закласти в банк, а потім не повернути гроші.

«Жахливою» є норма, яку теж протянули нардепи — тепер українців позбавили цінних земель.

— В українців не буде цінних земель, які не можна продавати, — вказала Юлія Тимошенко. — А цінні землі, це якраз і є — ліси, водойми, чорноземи,природно-історичні заповідники тощо. І тепер вони прийняли рішення, що такі землі вже можна буде продавати, причому, узгоджувати все це не потрібно ні з парламентом, ні з урядом,  а треба узгоджувати з чиновниками, які за будь який хабар продадуть будь яку землю. 

При озвученні цієї інформації народною депутаткою, вже не дуже й дивуєшся, бо про особливе тяжіння до народного багатства — землі з боку нардепа від Чернігівщини громадськість добре вже обізнана. Ще торік ми повідомляли, як в селі Івківці Прилуцького району рейдери по-бандитськи захопили державне підприємство, де, по інформації деяких джерел, особливу й безпосередню зацікавленість у цьому мав якраз Павло Халімон.

І от тепер, аби в подальшому «узаконювати» різні махінації з землею, просунута ним ще одна лазівка до широкомасштабної діяльності зацікавлених в цьому певних осіб.

Інші депутати від «Слуг народу» внесли правку, через яку взагалі в українців заберуть навіть ту землю, яку вони унаслідували від батьків.

— У цій правці йде мова про те, що право довічного успадкованого володіння землею (а це ті, хто отримав присадибні ділянки, городи, в довічне володіння через спадщину), для громадян, яким належить право постійного користування землею, буде у них забрано, — повідомила Юлія Тимошенко.Практично, власників такої землі виганяють на аукціони, щоб через ці аукціони вони цю землю викупляли, але вони ж не здатні будуть ці землі викупити, бо конкурувати звичайні люди з тими, хто має капітали, не зможуть. І тепер у селян, які мають свої городи, заберуть цю землю — це однозначно.

Власна інф.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?