Наливайченко має стратегію щодо захисту національних інтересів України

Настав час діяти та захищати наші національні інтереси в Азовському та Чорному морях.

Російська Федерація агресивно тисне, блокує, порушує міжнародне право. У відповідь українські керманичі обмежуються млявими коментарями та констатацією і так очевидних речей.

Переконаний, що з точки зору національної безпеки України зараз дуже важливо перейти в наступ і захищати наші торговельні інтереси і в Азовському, і в Чорному морях. На найвищому рівні в міжнародній морській організації необхідно ставити питання руба та вимагати:

1. Російська Федерація має припинити економічний та військовий тиск в Азовському морі.
2. В українські порти Маріуполь і Бердянськ слід запросити міжнародну моніторингову місію та разом з міжнародною спільнотою відновити режим нормальної роботи українських морських портів.
3. Разом з міжнародною моніторинговою місією Україні ініціювати виключення Росії з Міжнародної морської організації та ініціювати санкції до всіх суден під російським прапором в усіх міжнародних портах.
4. Прискорити створення в Маріуполі та Бердянську українських морських баз.
5. Перейти до військово-морського супроводження торговельних суден в Азовському та Чорному морях.

Вважаю, що Україні треба ініціювати спільне військово-морське патрулювання та супроводження торговельних суден разом з країнами-членами НАТО: Туреччиною, Болгарією, Грецією (нашими природними союзниками захисту спільних морських інтересів).

Так має діяти справжній український президент.

Зроблю так!

Валентин Наливайченко,

голова партії «Громадсько-політичний рух Наливайченка «Справедливість»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?