Найбільше пенсії зросли у суддів і прокурорів

Восени минулого року Кабмін прийняв пенсійну реформу та осучаснив пенсії. Аналізуємо, як змінився розмір пенсійних виплат для різних груп пенсіонерів.

Урядова пенсійна реформа та осучаснення пенсій (їх перерахунок в залежності від темпів зростання середньої заробітної плати – VoxConnector) призвели одразу до двох наслідків – підвищення пенсій та скорочення кількості окремих категорій пенсіонерів з січня 2018 року. Втім, зміна пенсійного законодавства не єдиний фактор, який впливає на кількість пенсіонерів – мають значення смертність та міграція.

За даними Пенсійного Фонду, станом на січень 2018 року найбільше скоротилась кількість пенсіонерів-науковців, держслужбовців, військовослужбовців, чорнобильців.

Стало більше пенсіонерів-суддів. При цьому середня пенсія суддів у минулого року зросла найбільше – на 2634 гривні.

На другому місці пенсіонери прокурориїхня середня пенсія збільшилась на 1153 грн. Найменшу «прибавку» отримали науковці (+110 грн) та окремі категорії пільгових пенсіонерів, чиї пенсії призначені за законом «Про пенсійне забезпечення» (+230 грн).

VoxConnector пропонує ознайомитись з даними Пенсійного фонду про те, як змінились розміри пенсій, і скільки отримують люди похилого віку в різних областях України.

Найбільш чисельна категорія пенсіонерів – ті, що отримують пенсії на загальних засадах, нараховує майже 10,5 млн осіб. Це 89,6% загальної чисельності пенсіонерів. Середній розмір таких пенсій станом на 01.01.2018 становив 2 406,37 грн.

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?