На торфозаводах Чернігівщини знову готуються до страйку

Трудові колективи Ірванцівського та Смолинського торфозаводів Чернігівщини провели загальні збори, на яких висловили недовіру новопризначеному виконуючому обов’язки директора ДП «Чернігівторф» Петру Слуценку.

Робітники торфозаводів вважають, що Петро Слуценко – це людина, яка далека від галузі, а отже призначений задля подальшого знищення заводів та захоплення їх родовищ.

Заразом торфовидобувники вирішили звернутися до Міністерства енергетики та екології з вимогою відкликати наказ про його призначення. В іншому разі разі робітники заводів пригрозили безстроковим страйком та акціями протестів.

Трудові колективи підприємств впевнені, що політика на знищення торфогалузі продовжується.

Розуміючи, що ДП «Чернігівторф» разом із матеріальною базою та працівниками збираються продати через аукціон, трудові колективи вирішили протистояти цьому. Почали із загальних зборів.

На Ірванцівському торфозаводі працівники стурбовані заявами новоприбулого виконуючого обов’язки закрити розрахункові рахунки підприємств. Тут вже навчені аналогічним гірким досвідом, коли за рахунок закриття рахунку заводу, ДП «Чернігівторф» заборгував підприємству 3,5 мільйони гривень і залишив людей без зарплат.

На обох підприємствах одностайні – колективи не почули від новопризначенця Слуценка реальних планів розвитку підприємства, а відкриті розмови про подальший продаж заводів сприймаються як такі, що спрямовані на знищення прибуткової галузі.

З цього приводу торфовидобувники вимагають у профільного міністерства відкликати наказ про призначення Петра Слуценка та оголосити прозорий конкурс. Якщо цього не трапиться, працівники обох підприємств солідарні в тому, щоб оголосити безстроковий страйк та вдатися до акцій протесту.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?