На стратегічному заводі працював агент ГРУ РФ

На одному з українських стратегічних підприємств в Запоріжжі працював агент військової розвідки РФ Олексій Лазоренко.

Він затриманий, у нього виявлена ​​флешка зі знімками ударних українських винищувачів. Носій інформації знайдений під час обшуку в брудних шкарпетках. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Маючи доступ до військових таємниць шпигун 5 років співпрацював з країною-агресором. Він пояснив свої дії фінансовими мотивами.

Журналісти нагадують, що в жовтні минулого року у Вінницькій області при загадкових обставин розбився літак «Су-27», в результаті чого загинули український і американський пілоти вищого класу. Трагедія трапилася незабаром після проходження літаком модернізації на запорізькому заводі «МІГемонт».

Уже тоді контррозвідка знала, що там діє російський агент. Однак затриманий він був тільки цього літа на кордоні з країною-агресором. Продаючи оборонні секрети, чоловік їхав до куратора з новою інформацією про діяльність свого заводу. На підготовлених до продажу фотографіях були зображені літаки в цехах, ремонтна документація та інші таємниці вітчизняного авіапрому. Все це очікував офіцер ГРУ РФ Сергій Казачков.

Відомо, Лазоренко був рекомендований росіянину відомим в Запоріжжі антимайданівцем Артемом Шарлаєм. Своє припущення про те, що співробітник заводу може стати зрадником Шарлай будував на тому, що Лазоренко має проросійські погляди і мав потребу в грошах. За інформацію йому платили стабільно і в доларах. Однак крім «пряника» був і «батіг», його залякували».

«Вони натякали, що це може погано для моєї сім'ї закінчитися. Єдине, про що я прошу, щоб моїй родині нічого поганого не зробили, бо я не зможу це собі пробачити, якщо таке буде», — сказав Лазоренко.

Йому було видано ноутбук з шифрувальної програмою і два телефони-примари, які не відслідковуються в мережі. При відправці інформації такий телефон змінює унікальний ідентифікаційний номер, а при зміні IMEI в мережі сім-карту можна не помітити. Щоразу це як абсолютно новий пристрій.

Авіазавод «МіГремонт» має стратегічне значення. Аналогів техніки, встановленої на «Су-27» у супротивника немає. Агент стверджує, що ніяких диверсійних завдань не отримував. На заводі НП з літаком також не пов'язують зі зрадою Лазоренка. Однак причини трагедії так поки і залишаються загадкою.

Джерело: Антикор

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?